Cod galben de ploi şi furtuni PRELUNGIT în Estul ţării şi pe Litoral UPDATE

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică accentuată valabil până vineri seara la ora 23, după ce iniţial trebuia să expire la prânz.

RomaniaTV.net
27 iul. 2017, 07:54

UPDATE COD GALBEN:28 iulie, orele 10 – 23.  Pe parcursul zilei de vineri, 28 iulie, în estul și în sud-estul țării va continua să plouă și, mai ales în centrul și estul Moldovei, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, astfel că aversele ce vor avea și caracter torențial vor fi însoțite local de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină.
      În județele Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 30…40 l/mp.

COD GALBEN. Interval: 27 iulie, ora 12.00 – 28 iulie, ora 12.00

Fenomene: instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ

În sud-estul teritoriului, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Notă: Vor fi perioade de timp, în care astfel de fenomene se vor semnala local și în restul Moldovei și al Munteniei, inclusiv în zona municipiului București, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali.

Vineri, în ţară, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor şi se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi posibil descărcări electrice, cu precădere în cursul zilei, local în zona de munte şi pe arii mai restrânse în nordul, centrul, estul şi sud-estul teritoriului.

Vântul va prezenta intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului, temporar şi în restul ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în depresiunile intramontane şi 32 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 19 grade.