COD RUTIER. Ce rişti dacă nu îţi echipezi corespunzător maşina pentru iarnă

COD RUTIER. Politia Rutiera avertizeaza ca pentru neechiparea corespunzatoare a vehiculelor iarna se retrage certificatul de inmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei, respectiv intre 9 si 21 puncte amenda.

31 oct. 2014, 07:13
COD RUTIER. Ce rişti dacă nu îţi echipezi corespunzător maşina pentru iarnă

COD RUTIER. „Avand in vedere avertizarea meteo privind racirea accentuata a vremii, caderea de precipitatii sub forma de ninsoare si intensificari ale vantului, politistii recomanda conducatorilor de autovehicule sa circule cu prudenta, sa reduca viteza de deplasare si sa evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depasirile pripite”, informează polilţia rutieră.

Citeşte şi COD RUTIER: Ce se întâmplă dacă nu ai CAUCIUC de IARNĂ pe roata de rezervă

Politia Rutiera atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Citeşte şi CAUCIUCURI DE IARNĂ. Cât te costă anvelopele de iarnă şi cât costă montarea lor pe maşină

COD RUTIER. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Politistii recomanda soferilor adaptarea permanenta a vitezei de rulare la conditiile de drum si de trafic, fiind important ca ei sa aiba o lopata, perie/matura, racleta, sac cu sare/nisip si lanturi.