Comisarul european Corina Creţu, despre criza BREXIT: România ar trebui să se alieze cu Polonia

Comisarul european pentru politici regionale Corina Crețu a declarat, în contextul BREXIT-ului, că România ar trebui să se alieze cu Polonia și să negocieze condiții foarte clare pentru cetățenii de alte naționalități care trăiesc în Marea Britanie.

27 iun. 2016, 11:51
Comisarul european Corina Creţu, despre criza BREXIT: România ar trebui să se alieze cu Polonia

„Sunt convinsă că în România liderii politici își vor face un plan de acțiune. Forțele care și-au făcut campanie electorală prin atacarea cetățenilor de altă naționalitate au ajuns acum în prim planul politic din Marea Britanie.

Citeşte şi Ministrul britanic de Finanţe, despre ieşirea din UE: Economia britanică este pregătită pentru Brexit

Părerea mea e că România trebuie să se alieze cu Polonia care are același interes și cred că cu toate statele care au comunități puternice de cetățeni în Marea Britanie și trebuie negociate condiții foarte clare. Noi nu suntem migranți, sunt cetățeni europeni cei care lucrează acolo. Atât timp cât Marea Britanie nu părăsește UE toată legislația Uniunii se aplică în Marea Britanie„, a declarat Corina Creţu, pentru Digi 24.

Citeşte şi BREXIT. Francois Hollande: Franţa şi Germania trebuie să preia iniţiativa unei Uniuni Europene puternice

Ea a mai spus că unii britanici au votat pentru Brexit fără să ştie ce consecințe vor urma. „Nu cred că un britanic când a votat pentru plecare s-a gândit că se vor introduce vize, la libertatea de mișcare. Sunt lucruri pe care le-am luat ca și cum ni se cuvin. Din punctul de vedere al politicilor regionale vedem în țările noastre partea cea mai vizibilă, care arată cum fondurile europene schimbă viața oamenilor„, a spus Corina Crețu.