Comisia de sănătate din Senat a decis: Legea ANTIFUMAT nu va fi modificată

Comisia de sănătate din Senat a respins, marţi, modificările la Legea antifumat, care apăreau într-o propunere legislativă semnată de parlamentari de la toate partidele.

27 sept. 2016, 10:59
Comisia de sănătate din Senat a decis: Legea ANTIFUMAT nu va fi modificată

Proiectul de lege propunea înfiinţarea de cluburi de fumători şi redefinirea spaţiul public închis, astfel încât să se elimine interzicerea fumatului la terase. 

Decizia comisiei senatoriale vine după ce ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a făcut, luni, un nou apel către parlamentari pentru a „opri schilodirea legii antifumat”.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni că o eventuală amendare a legii antifumat ar fi o „schilodire” a actului normativ şi, totodată, o premieră mondială. Modificarea legii ar face din România prima ţară care îmblânzeşte legea antifumat, record care nu este de dorit şi care nu ne-ar face cinste, spune Voiculescu.

Vlad Voiculescu a ţinut să facă un apel la responsabilitatea parlamentarilor „pentru a opri schilodirea legii antifumat, apreciind că amendamentele propuse „pun în pericol sănătatea tuturor românilor, inclusiv a copiilor şi adolescenţilor”. „Aceste amendamente permit, în realitate, să se fumeze în orice spaţiu. România ar deveni un caz unic în lumea civilizată. Ar deveni, potrivit tuturor experţilor pe care i-am consultat, prima ţară care îmblânzeşte legea antifumat. Este un record pe care nu mi-l doresc şi pe care nu cred că ni-l dorim”, a spus ministrul Sănătăţii.