Comuna din România unde orbii şi paralizaţii din acte sunt în realitate şoferi sau sportivi

Zeci de oameni dintr-o comună vasluiană beneficiază de indemnizaţii de la stat de 8.000 de le pe lună pe motiv că sunt orbi, paralizaţi sau au probleme psihice. În realitate însă ei sunt şoferi, sportivi sau chiar premianti.

RomaniaTV.net
13 mart. 2017, 09:32
Comuna din România unde orbii şi paralizaţii din acte sunt în realitate şoferi sau sportivi

În judetul Vaslui, familii întregi s-au „îmbolnăvit” subit, primind din partea statului sume care se ridică, în unele cazuri, şi la 7000-8000 de lei lunar, se arată într-o anchetă publicată pe site-ul vasluian vremeanoua.ro. Un exemplu este comuna Dumeşti, unde aproximativ 50 de persoane au certificate cu handicap de grad I, sever. În realitate, orbii, paralizaţii sau cei cu probleme psihice sunt de fapt şoferi, sportivi sau chiar premianţi.

Potrivit sursei ziariştilor vasluieni, caracatiţa certificatelor de handicap de la Dumesti începe de la asistenţa socială din comună şi se termină la comisiile DGASPC Vaslui.

La nivelul judetului Vaslui, comuna Dumesti ocupã locurile fruntase în ceea ce priveste numãrul celor cu handicap. Sunt peste 150 de persoane, dintre care 50 cu handicap grav:

„Persoanele cu handicap grav au dreptul la indemnizatie sau la asistent personal. Ele opteazã la Protectia Copilului pentru una din aceste douã variante. La nivelul comunei Dumesti avem înregistrate 50 de persoane cu handicap grav, dintre care 14 au optat pentru asistenti personali, iar 36 pentru indemnizatie. O indemnizatie care azi se ridicã la aproape 1300 de lei pe lunã. Noi nu avem ce face, persoanele respective vin cu dosarele aprobate de comisiile de specialitate”, a declarat secretarul primãriei Dumesti.