Congresul PMP va avea loc pe 21 octombrie

Congresul pentru alegeri al Partidului Mișcarea Populară va avea loc pe 21 octombrie, conform hotărârii luate vineri, în cadrul Colegiului Național al PMP, care s-a desfășurat la Poiana Brașov.

03 mart. 2017, 17:34
Congresul PMP va avea loc pe 21 octombrie

„A fost o ședință a Colegiului Național foarte importantă. Practic, Partidul Mișcarea Populară își dă startul în ceea ce înseamnă alegerile interne. În acest sens, azi s-a validat regulamentul de organizare și funcționare atât de necesar pentru a face alegerile în perioada imediat următoare. Chiar începând din acest moment, la nivelul organizațiilor județene se pot face alegeri în PMP. De asemenea, s-a constituit Liga Aleșilor Locali și ne pregătim pentru un prim congres al acestei ligi, care se va desfășura în 24 iunie 2017, probabil la București, iar în ultimul trimestru al anului, în ziua de 21 octombrie s-a stabilit data Congresului pentru alegerile interne în PMP, care se va desfășura cu siguranță în București”, a declarat, după ședința Colegiului Național, Valeriu Steriu, președinte executiv al PMP, potrivit Agerpres.

Acesta a mai afirmat că, de asemenea, la ședința Colegiului Național au fost numiți coordonatorii celor opt regiuni ale României și a fost stabilită conducerea departamentelor de specialitate — cei care, începând de vineri au sarcina să monitorizeze în activitatea Guvernului, să propună proiectele de legi, de interpelări, de întrebări pe care le pot formula reprezentanții PMP în Parlament.

Întrebat de jurnaliști dacă la Congresul din toamnă, președintele Traian Băsescu va preda ștafeta, Steriu a declarat că, „în prezent, statura președintelui Traian Băsescu în partid este deosebit de importantă și se menține în continuare”.

„În primul rând, să vedem dacă este cazul, pentru că, în clipa de față, statura dânsului în partid este deosebit de importantă și se menține și în continuare. Ați văzut și în Parlament, ca lider al opoziției, vocea domniei sale este foarte clară”, a punctat președintele executiv al PMP.

Acesta a adăugat că, până la începutul lunii iunie, se vor finaliza alegerile în organizații, iar după aceea, cei care doresc să intre în conducerea partidului, până la funcția de președinte, își vor pregăti moțiunile.

„Vom merge — și azi s-a votat în ședința Colegiului Național — pe varianta moțiunilor. Se vor prezenta mai multe moțiuni de către cei care doresc să preia o funcție de conducere la vârful partidului”, a spus Valeriu Steriu.

Referitor la fuziunea dintre PMP și UNPR, Steriu a precizat că procesul este pe rolul instanțelor, există o succesiune de „probleme juridice” formulate de câțiva contestatari, dar speră ca lucrurile să se clarifice.