CONTRE PSD-PNL pe tema votului prin corespondenţă. Liviu Dragnea le dă replica liberalilor VIDEO

Liviu Dragnea a ţinut, marţi, să le dea replica liberalilor care au acuzat PSD că nu vrea adoptarea votului prin corespondenţă, declanşând în semn de protest grevă japoneză. 

13 oct. 2015, 09:04
CONTRE PSD-PNL pe tema votului prin corespondenţă. Liviu Dragnea le dă replica liberalilor VIDEO

PSD şi PNL se acuză unii pe alţii că nu vor votul prin corespondenţă.

Liviu Dragnea a făcut precizări marţi despre „epopeea legii votului prin corespondenţă”, spunând că PNL este cel care nu nu dorit adoptarea proiectului. 

Liderul PSD a explicat că, în luna mai, PSD a oferit PNL președinția Comisiei electorale pentru a arăta că social-democraţii vor să sprijine şi să participe la elaborarea unui proiect de lege privind votul prin corespondenţă.

„Am constatat, după câteva luni, sub preşedinţia PNL, că această  Comisie nu a produs nimic, decât discuții și declarații. În urmă cu două săptămâni, au renunțat la președinția comisiei şi timp de o săptămână nu au vrut să mai desemneze niciun  inlocuitor, comisia fiind practic blocată. De fapt, PNL nu a vrut să facă acest proiect de lege. În loc să desemneze un om la comisie să finalizeze această lege, au preferat să poarte banderole pe brat„, a acuzat Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că, după preluarea comisiei de către social-democraţi, s-au grăbit lucrurile, astfel că, miercuri, proiectul va fi finalizat, după ce AEP va trimite observaţiile la proiectul de lege.

„AEP va transmite proiectul cu completări, astfel încât miercuri să fie finalizat procesul, iar după completările ulterioare să fie trimis în Parlament.

Suntem deschiși la un dialog politic, dar nu blocăm inițiativele importante la care dumnealor nu vor să participe. Nu au vrut efectiv să se adopte acest proiect de lege. Mâine este ultima zi în care se finalizează şi trebuie să plece în circuitul paralmentar. (…) 

Nu cred că aşa se poate funcţiona in continuare cu banderole puse pe braţ  pentru a justifica neimplicarea sau lipsa de dorinţă a unora de a vota un proiect de lege şi de a da vina pe alţii„, a spus Dragnea.

Dragnea a precizat că românii din diaspora vor avea, astfel, trei variante şi proceduri de vot: varianta clasică pe listele suplimentare – vot la ambasadă, varianta votului prin corespondenţă şi varianta la sectia de vot care este cea mai apropiată.

Întrebat dacă proiectul va fi adoptat până la 1 noiembrie, Dragnea a răspuns că „De ce nu?. S-a întârziat nepermis de mult. Acest proiect de lege trebuie finalizat şi va fi finalizat. (…) Nu mai vrem să stăm în jocul ăsta. Este un joc incorect.”