COP21: Australienii cer măsuri ferme privind schimbările climatice: Nu există o planetă B

Zeci de mii de persoane au ieșit duminică pe străzi în Australia, în cea de-a treia zi de manifestații la nivel mondial, cerând liderilor planetei, care se reunesc luni la Paris în cadrul conferinței COP21, să ia măsuri ferme privind schimbările climatice.

29 nov. 2015, 09:28
COP21: Australienii cer măsuri ferme privind schimbările climatice: Nu există o planetă B

‘Nu există o planetă B’, este unul din mesajele înscrise de manifestanți pe o pancartă la Sydney, unde mai multe zeci de mii de persoane au ieșit în stradă, relatează agenția France Presse. ‘Solidaritate mondială!’ este mesajul înscris pe o altă pancartă.

La Adelaide, în sudul Australiei, peste 5.000 de persoane s-au adunat pentru a trage un semnal de alarmă privind efectele schimbărilor climatice asupra sănătății, securității alimentare sau asupra dezvoltării, în special în ce privește populațiile cele mai sărace.

Citeşte şi Sateliţii pot monitoriza schimbările climei, dar şi respectarea angajamentelor de către ţări

‘Cei care sunt cel mai puțin responsabili de chestiunea schimbărilor climatice se numără printre cei care suferă printre primii efectele, în cel mai aspru mod, așa cum sunt frații și surorile noastre din Pacific’, potrivit lui Judee Asams, militantă a ong-ului Oxfam, conform AFP.

Citeşte şi Papa Francisc: Este CATASTROFAL ca interesele particulare să prevaleze asupra binelui comun

Numeroase insule din Pacific riscă să fie pur și simplu distruse de încălzirea planetei, care este deja însoțită de creșterea nivelului apelor oceanice. Duminică sunt așteptate manifestații similare la Seul, Rio de Janeiro, New York și Ciudad de Mexico.

Mii de persoane au manifestat sâmbătă la Manila și Brisbane în cadrul acțiunilor prevăzute în întreaga lume în acest weekend pentru ca liderii mondiali, care se vor reuni la Paris în cadrul COP21, să ajungă la un acord privind combaterea schimbărilor climatice.