Copil rănit grav la ora de sport, după ce a fost pus de către profesor să facă lupte greco-romane

Un elev de 11 ani, din Bârlad, de la Scoala Gimnazialã "Iorgu Radu", a ajuns în stare gravă la un spital din Iasi, cu o mână ruptă si cu umãrul dislocat, în urma unor lupte greco-romane făcute între colegi, la initiativa profesorului de sport. 

09 feb. 2016, 10:00

Profesorul Răducu Voinea, care se afla împreună cu copiii, vorbea la telefon, în timp ce elevii s-au apucat să se antreneze singuri, scrie vremeanoua.ro. Băiatul de 11 ani a fost grav accidentat de colegul de luptã, care s-a urcat cu picioarele pe mâna lui, pentru că „asa a vãzut el la televizor luptele” si a început sã sară pe ea! Mâna a fost ruptă atât de rău, încât medicii ieseni au fost nevoiti sã-i punã elevului accidentat douã tije.

Citeşte şi Panică într-o şcoală din India. Un leopard a intrat clădire şi a rănit şase persoane VIDEO

Directorul scolii, prof. Ioan Onut, a chemat un taxi pentru a duce copilul la spital, în loc de ambulantã, spre marea supãrare a pãrintilor copilului cu mâna ruptã. Tatãl copilului a precizat cã va face plângere penalã atât profesorului de sport, cât si conducerii scolii, pentru suferinta copilului sãu si pentru ca alti copii sã nu pãteascã la fel. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (SJ) Vaslui a declansat imediat o anchetã la Scoala „Iorgu Radu” din Bârlad, urmând ca profesorul Rãducu Voinea sã dea socotealã pentru ceea ce s-a întâmplat în timpul orei de sport cu clasa a IV-a.

Un caz iesit din comun s-a petrecut la Scoala Gimnazialã „Iorgu Radu” din Bârlad, pe 3 februarie. Cristian Diaconu, tatãl unui elev, a fost sunat în jurul prânzului de pe telefonul fiului sãu, de cãtre cineva din scoalã, care i-a spus că micutul are o entorsã la mânã, fiind accidentat la ora de sport si cã va fi dus cu un taxi la spital. Tatãl copilului a mers imediat la spital, unde si-a gãsit copilul cu profesorul de sport Rãducu Voinea. Disperat, a alergat cu copilul în brate la Compartimentul de Primiri Urgente, apoi la radiografie, unde a aflat cã entorsa copilului era de fapt o fracturã de toatã frumusetea! I-a fost imobilizatã mâna copilului si apoi a fost trimis de medicul ortoped pediatru, la Spitalul „Sfânta Maria” din Iasi.

Diagnosticul copilului a fost „fracturã supracondilianã humerus drept cu deplasare”. Elevul bârlãdean a ajuns tot pe 3 februarie la Iasi, unde a fost bãgat direct în sala de operatie si i s-au pus douã tije, având bratul drept fracturat mai sus de cot, precum si umãrul dislocat. Tatãl copilului a aflat disperat cã suferinta fiului sãu este din cauza a ceea ce s-a petrecut la scoalã, la ora de sport, si a vrut neapãrat sã se facã dreptate.

Lupte libere la clasa a IV-a?

„Vreau sã se înteleagã de la bun început cã nu am nevoie de nimic de la cei implicati. Doar sã rãspundã pentru suferinta copilului meu si pentru ca alti copii sã nu mai pãteascã la fel. Pe data de 3 februarie, fiul meu era la ora de sport, cu profesorul Voinea Rãducu. Acest profesor i-a pus pe copii sã se antreneze la lupte, punându-i sã se lupte între ei. Când copilul meu se lupta cu un alt coleg, profesorului i-a sunat telefonul si acesta a rãspuns, nemaifiind atent la ce fac elevii. Colegul cu care se lupta fiul meu l-a pus la pãmânt si apoi a început sã sarã pe mâna copilului meu, pentru cã asa a vãzut el la televizor cã se face la lupte! Si i-a rupt mâna. â

Ce credeti cã face profesorul? Cheamã pe directorul scolii, îi spune cã a avut loc un mic accident si cã fiul meu acuzã dureri la mânã. Atunci directorul cheamã un taxi si trimite copilul la spital, cu profesorul, cu taxiul! Si mã mai si sunã, de pe telefonul fiului meu, spunând cã este cineva de la scoalã, cã fiul meu are o entorsã si îl trimite la spital! De ce n-a chemat o ambulantã? Acum cine plãteste suferinta fiului meu? Mã refer, cine plãteste pentru ea, adicã cine rãspunde, pentru cã n-am de gând sã las lucrurile asa, voi face plângere la Politie, la Parchet, la ISJ Vaslui, peste tot!”, a spus supãrat Cristian Diaconu, tatãl elevului accidentat atât de rãu la scoalã.

Tot el ne-a precizat cã stie de la fiul sãu cã elevii se pregãteau la lupte miercuri, pe 3 februarie, pentru cã joi, 4 februarie, era organizatã o competitie de lupte libere între calsele a IV-a A si a IV-a C, din Scoala „Iorgu Radu”, lucru care poate fi usor de verificat, toti copiii confirmând acest lucru. Evident cã în urma accidentãrii grave a elevului din clasa a IV-a C, competitia de lupte nu s-a mai tinut.

Citeşte şi GEST EXTREM! Un bărbat din Vaslui a vrut să se sinucidă în faţa politiştilor

„Îmi pare rãu, n-am stiut! Regret!”

Directorul Scolii „Iorgu Radu” din Bârlad, prof. Ioan Onut, a fãcut câteva precizãri referitoare la acest caz, dar a rãmas stupefiat când a auzit cum s-a întâmplat incidentul! Spre marea noastrã surprindere, directorul n-a întrebat pe profesor cum s-a întâmplat incidentul, luând de bunã doar explicatia cã elevul a suferit probabil o entorsã la ora de sport! Pentru cã elevul nu se tãvãlea pe jos de durere, ci era cuminte, suferind în tãcere, a presuspus cã n-are nimic grav si l-a trimis la spital cu taxiul! Abia dupã discutia avutã cu ziaristii nostri s-a dezmeticit si el si a precizat cã va cere explicatii profesorului Rãducu Voinea! „Ce sã vã spun? Am fost chemat de profesorul de sport care mi-a spus cã s-a întâmplat ceva, crede cã si-a rupt un copil mâna. Eu am fost în salã, am vãzut copilul, era asezat pe bancã. Nu tipa, nu plângea, spunea doar cã îl doare mâna. Atunci am intrat putin în panicã si primul impuls a fost sã-l sun pe tatãl copilului de pe telefonul lui, l-am anuntat cã s-a întâmplat un eveniment la ora de sport, i-am spus cã are o entorsã sau mâna ruptã, cã nu decid eu, cã mâna era acoperitã cu o hainã. Am spus cã am anuntat un taxi si l-am trimis cu profesorul la spital. Am zis cã în felul acesta câstigã timp. Profesorul de sport nu mi-a explicat ce s-a întâmplat si nici eu nu i-am cerut explicatii, am zis cã profesorul este stãpân pe ora lui si rãspunde pentru ceea ce face. N-am stiut cã face competitie de lupte libere, eu nu stiu dacã acest sport este trecut în programa scolarã. Profesorul trebuie sã respecte programa scolarã, clar. Pãrintele elevului nu a venit sã reclame nimic la noi la scoalã. Am înteles de la învãtãtoare cã a fost la Iasi elevul, dar nu mi-a spus de operatie. Cred cã am gresit cã am chemat taxiul, ar fi trebuit sã sun la 112, dar am vãzut cã elevul era cuminte, nu plângea si am zis cã nu-i nimic grav. Am mai avut un caz la noi, un elev cu mâna ruptã, dar ãla tipa ca din gurã de sarpe, nici nu puteai sã-l atingi. Pe când acest copil era foarte linistit. Profesorul va da niste explicatii, asta e sigur”, a spus directorul Onut.

ISJ Vaslui a trimis urgent inspectorul de specialitate la Bârlad

Contactatã de cotidianul nostru, Gabriela David Plãcintã, inspectorul general al ISJ Vaslui, a precizat cã n-a fost informatã despre evenimentul neplãcut petrecut la Scoala „Iorgu Radu” din Bârlad. „Nu stiam de acest incident grav. Trimit imediat inspectorul de specialitate (pe sport – n.r.) la Bârlad, care va sosi mâine (astãzi – n.r.), pentru cã profesorul Rãducu Voinea nu se aflã în localitate, fiind vacantã. Vom face o anchetã si vom vedea despre ce este vorba. Dar indiferent dacã programa prevede sau nu lupte între copii la orele de sport, profesorul trebuia sã-i supravegheze, nu sã vorbeascã la telefon în timpul orei. Dacã elevii n-au voie sã foloseascã telefonul în timpul orei, de ce ar avea voie sã-l foloseascã profesorii?? Este un lucru elementar, care vreau sã fie respectat. Vã vom tine la curent cu rezultatul anchetei si cu mãsurile luate”, a precizat pentru cotidianul nostru Gabriela David Plãcintã.