Copilul premiant bătut de mamă va fi dat în grija tatălui. Pe numele mamei s-a deschis dosar penal

Copilul premiant în vârstă de 13 ani, din Târgu Jiu, bătut de mamă pentru că nu a vrut să meargă la un concurs şcolar, va ajunge în grija tatălui.

22 mai 2017, 16:19
Copilul premiant bătut de mamă va fi dat în grija tatălui. Pe numele mamei s-a deschis dosar penal

Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj nu vrea să-l lase pe copil lângă mamă, iar cum părinţii nu locuiesc împreună, acesta va fi dat în grija tatălului.

Părinţii băiatului de 13 ani au fost luni la Direcția pentru Protecția Copilului, unde tatăl a dat o declarație în scris prin care și-a luat angajamentul că va avea grijă de fiul său, că-i va asigura o educație corectă.

Cei doi au drepturile părintești suspendate până marţi, când vor expira cele cinci zile de plasament de urgență. Este o măsură pe care ci de la Protecția Copilului au obținut-o în instanță, dar care nu a fost pusă în aplicare pentru că băiatul a refuzat să plece de lângă mama lui.

Pe numele mamei agresoare a fost deschis un dosar penal pentru violenţă în familie. Femeia are 47 de ani şi este medic la Centrul Judeţean al Ministerului de Interne. Ea ar fi fost nemulţumită de faptul că fiul acesteia, elev în clasa a VII-a, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, nu ar fi pregătit în mod corespunzător o prezentare la un proiect pe care îl avea de susţinut la şcoală.