Coreea de Nord a testat un nou tip de rachetă antinavă, în prezenţa liderului Kim Jong-Un

Regimul de la Phenian a anunţat vineri că a testat cu succes un "nou tip" de rachetă antinavă. De asemenea, afirmă că rolul acestei arme este de a ataca "un grup inamic de cuirasate" care ameninţă Coreea de Nord, informează France 24.

09 iun. 2017, 09:02
Coreea de Nord a testat un nou tip de rachetă antinavă, în prezenţa liderului Kim Jong-Un

Testul care a avut loc joi a fost efectuat în prezenţa liderului nord-coreean Kim Jong-Un, potrivit agenţiei publice de ştiri Korean Central News Agency.

„Rachetele de croazieră au detectat şi lovit cu acurateţe ţintele plutitoare din Marea de Est (Marea Japoniei, n.red)”, a mai spus KCNA, care a făcut referire şi la cele două portavioane americane, USS Carl Vinson şi USS Ronald Regean, care au participat săptâmâna trecută la un exerciţiu naval în regiune.

Citește și Armata sud-coreeană a tras focuri de avertisment spre o dronă nord-coreeană

Forţele regimului de la Phenian au lansat joi ceea ce au părut a fi mai multe rachete de croazieră cu rază scurtă de acţiune, conform armatei sud-coreene, informează de Yonhap.

Regimul de la Phenian a efectuat mai multe lansări de rachete şi două teste nucleare de la începutul lui 2016, urmărind să se înarmeze cu o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească SUA.