Corina Şuteu: Ministerul Culturii şi Augmented Space Agency au lansat aplicaţia de mobil „Cuminţenia Călătoreşte”

Ministerul Culturii și Augmented Space Agency au lansat aplicația de mobil "Cumințenia Călătorește'', a anunțat miercuri ministrul Corina Șuteu.

24 aug. 2016, 15:24
Corina Şuteu: Ministerul Culturii şi Augmented Space Agency au lansat aplicaţia de mobil „Cuminţenia Călătoreşte”

„Ministerul Culturii — România și Augmented Space Agency au lansat aplicația de mobil ‘Cumințenia Călătorește’, iar prin tehnologia ‘augmented reality’ imaginea sculpturii poate fi aplicată pe orice imagine capturată de camera telefonului, potrivit datelor publicate pe site-ul appshopper.com.”, a scris Șuteu pe pagina sa de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a remarcat miercuri un reviriment al campaniei de donații pentru achiziționarea lucrării „Cumințenia pământului” de Constantin Brâncuși. „În acest moment sunt donații din ce în ce mai multe și mai consistente”, a arătat el, la Palatul Victoria.

El a anunțat că un teledon național pentru strângerea de fonduri privind achiziționarea lucrării va fi organizat pe 18 septembrie la TVR.

Iolu a mai spus că Guvernul se află în perioada de strângere de bani, punctând că opera lui Brâncuși trebuie achiziționată până la 31 octombrie, iar campania se încheie pe 30 septembrie.