Cornuri expirate şi cu mucegai, primite de copii la o grădiniţă din Bacău

Copiii de la o grădiniţă din Buhuşi, care aparţine de o şcoală, au primit cornuri expirate şi pline de mucegai.

29 sept. 2017, 06:00
Cornuri expirate şi cu mucegai, primite de copii la o grădiniţă din Bacău

Cornuri expirate şi pline de mucegai au primit copiii de la o grădiniţă din Buhuşi, care aparţine de o şcoală. Totul a ieşit la iveală după ce o mamă revoltată a postat pe Facebook o poză cu un corn mucegăit.

Imediat cei de la Protecţia Consumatorului s-au autosesizat şi au făcut verificări. Ei au găsit un stoc de cornuri expirate. Şi cei de la Direcţia de Sănătate Publică s-au autosesizat şi au demarat controale, inclusiv la societatea care furnizează produsele de panificaţie, potrivit desteptarea.ro.

Noi am apucat să trimitem comisarii în zonă, unde am constatat că exista un stoc de cornuri cu termenul maxim de valabilitate depăşit. Ni s-a spus că acele cornuri au fost aduse vineri, 22 septembrie, aproape de finalul programului, iar cei de la grădiniță le-au dat copiilor abia luni. Or, cornurile au termen de valabilitate de maximum 48 de ore, deci erau expirate„, a declarat Alin Năstasă, comisar șef adjunct la Protecția Consumatorilor Bacău.

În acest caz, cel vinovat (educatoarea care a distribuit cornurile copiilor) riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 20.000 de lei.

Am primit acele cornuri vineri, pe 22 septembrie, foarte târziu și nu au mai putut fi distribuite către copii. Luni dimineața, educatoarele de la grădiniță au dat, într-adevăr, acele cornuri către părinți, dar li s-a spus că sunt vechi, că sunt de vineri, și li s-a recomandat să nu le dea copiilor să le mănânce. A fost vorba despre 150 de cornuri, despre care se știa, de ce să nu spunem, că sunt expirate. Au expirat acolo, în grădiniță, pe perioada weekend-ului„, a precizat prof. Oana Mălinici, directorul Școlii „Mihai Eminescu” din Buhuși.

Citeşte şi Probleme cu programul „Lapte şi corn”, contractele cu furnizorii nu au fost furnizate