Corupţie în Dosarul Transferurilor. DNA suspectează implicarea unei a patra persoane în darea de mită VIDEO

Geanina Terceanu a fost acuzată de procurorii DNA că ar fi primit peste 200.000 de euro mită, pentru a-i achita inculpaţii din Dosarul Transferurilor. Din suma totală au fost recuperaţi 90.000 euro.

20 nov. 2015, 12:18
Corupţie în Dosarul Transferurilor. DNA suspectează implicarea unei a patra persoane în darea de mită VIDEO

Geanina Terceanu a primit pe parcursul a trei ani, 2009-2012, suma  totală de 230.000 euro din partea fraţilor Becali şi a lui Cristi Borcea, pentru a pronunţa o sentinţă de achitare în Dosarul Transferurilor. În data de 3 aprilie 2012, toţi cei opt inculpaţi din Dosarul Transferurilor au fost achitaţi de către Tribunalul Bucureşti, pe motiv că faptele nu există, decizia fiind însă contestată de procurorii DNA, astfel încât s-a ajuns ca aceştia să fie condamnaţi la Curtea de Apel, în martie 2014.

Mita s-a dat printr-un om care nu e din fotbal. Suma exactă este de 230.000 de euro. Iar majoritatea banilor au fost daţi de Ioan Becali, cel care se considera într-un fel răspunzător pentru sistemul în care au căzut toţi cei opt„, au declarat surse juridice, pentru tolo.ro. „În afară de Ioan şi Victor Becali şi Cristi Borcea mai există un nume suspectat de către procurori că a cotizat la cei 230.000 transmiși către judecătoare. Cel de-al patrulea personaj este, deocamdată, doar suspectat„, mai spun sursele.

Citeşte şi Judecătoarea şpăgară şi fraţii Becali, aduşi la mandat. DNA cere arestarea lor

Potrivit sursei citate, procurorii au la dosar înregistrări ambientale între denunțător și Geanina Terceanu. Filajul, unde a participat SRI, a fost făcut după darea mitei, dar discuțiile, susțin surse din DNA, sînt edificatoare pentru că cei doi vorbesc despre bani și despre rezolvarea procesului. De asemenea, procurorii ar fi recuperat  90.000 de euro din banii dați de mituitorii din Dosarul Transferurilor, sumă aflată în posesia surorii Geaninei Terceanu și ridicată de DNA.