Sărbători fericite, tuturor! Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Crăciun

CRĂCIUN 2015, superstiţii CRACIUN, MESAJE de CRACIUN, TRADIŢII CRĂCIUN, CRĂCIUN. Crăciunul este un moment unic în care toţi uităm de griji şi ne încălzim inimile cu iubire şi bucurie. Superstiţiile fac parte din vieţile oamenilor din moşi-strămoţi. Nici Crăciunul nu este ocolit de superstiţii, ba chiar unele persoane se ghidează întru totul după regulile şi credinţele următoare.

24 dec. 2015, 19:50

CRĂCIUN 2015, superstiţii CRACIUN, MESAJE de CRACIUN, TRADIŢII CRĂCIUN, CRĂCIUN. Există o mulţime de tradiţii şi superstiţii în preajma Crăciunului şi Anului Nou, dar mulţi dintre noi nu ştim de unde vin acestea şi care sunt motivele pentru care credem în ele.

Cei care vor să fie sănătoşi în anul care vine, trebuie să se spele pe faţă cu apă în care a fost scufundat un bănuţ de argint.De asemenea, semn de sănătate pentru anul următor sunt merele mâncate în ziua de Ajun.

Norocul şi ghinionul pe care le vei avea în noul an ţin şi ele de ceea ce faci în ziua de Crăciun..

SUPERSTIŢII DE CRĂCIUN. Superstiţiile spun ca nu se poartă încălţăminte nouă pe 25 decembrie, pentru că altfel vei avea un an plin de ghinioane.

De asemenea, pentru a nu alunga norocul trebuie să fii atent să nu faci curăţenie şi să nu arunci gunoiul în ziua de Crăciun. Tot de Crăciun se împodobeşte casa cu crenguţe de vâsc, în caz contrar urmând să ai ghinion în anul ce vine. Noroc vei avea şi dacă verşi vin pe masă, dai de pomană sau răstorni cuta cu chibrituri.

Cei care s-au născut, însă, în ziua de Crăciun, sunt prin definiţie norocoşi în viaţă, spune tradiţia.

CRĂCIUN 2015, superstiţii CRACIUN, MESAJE de CRACIUN, TRADIŢII CRĂCIUN, CRĂCIUN. O superstiţie populară legată de Crăciun este legată de vremea din această zi. Daca în ziua de Crăciun ninge, se crede că în cea de Paşte din anul viitor va fi vreme frumoasă. Dacă cerul este senin, anul ce urmează va fi unul roditor.

CRĂCIUN 2015, superstiţii CRACIUN, MESAJE de CRACIUN, TRADIŢII CRĂCIUN, CRĂCIUN. Dacă vorbim despre tradiţiile de Crăciun, aflaţi că bradul împodobit este una din tradiţiile cele mai iubite şi răspândite de Crăciun. Pieţele şi târgurile se umplu de brazi cu săptămâni înainte de Sărbătoarea Naşterii Domnului şi oamenii dau năvală să apuce unul mai ieftin. Odată cumpărat bradul, mulţi se grăbesc să îl şi împodobească, uitând de tradiţii.

Potrivit tradiţiei, bradul se împodobeşte în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. Nu contează cu ce anume îl decoraţi sau în ce culori, important este să puneţi în vârf un înger sau o stea, ce reprezintă îngerii sau steaua de la Betleem.

Primele dovezi despre decorarea bradului au fost găsite în Livonia secolului XV – regiune care cuprindea Estonia şi Letonia din ziua de azi. Legenda spune că s-a folosit forma triunghiulară a bradului pentru a simboliza sfânta treime.

În Europa secolului al XII-lea, bradul de Crăciun era atârnat de tavan cu vârful în jos.

CRĂCIUN 2015, superstiţii CRACIUN, MESAJE de CRACIUN, TRADIŢII CRĂCIUN, CRĂCIUN. Este posibil ca bradul împodobit de Crăciun să fi apărut la nordici, care obişnuiau să îşi decoreze casele cu ramuri de brad şi de vâsc, de unde a venit şi tradiţia coroniţei de brad.

În Rusia, Ajunul Crăciunului era sărbătorit în pădurile de brazi, unde se alegea cel mai frumos pom dintre toţi şi se decora cu lumânări, bomboane sau jucării.

În tradiţia populară românească, bradul deţine de fapt funcţii funerare: este fie substitutul miresei sau mirelui, în cazul morţii unui tânăr necăsătorit, fie dubletul vegetal al defunctului. Bradul împodobit mai este folosit la nunţi, şi precede venirea alaiului mirelui la casa miresei.

Vezi: Prăjituri de Sărbători: Cele mai delicioase reţete dulci pe care să le pregăteşti de Crăciun şi Revelion

REŢETE CRĂCIUN: 12 reţete simple pentru a obţine o şuncă de porc tradiţională

Sărbători fericite! MESAJE DE CRĂCIUN pentru familie. Aminteşte-le ce înseamnă pentru tine

MESAJELE DE CRĂCIUN reprezintă o modalitate rapidă pentru a le transmite tuturor cele mai frumoase mesaje cu ocazia sărbătorilor. Fie că vorbim de părinţi, prieteni, colegi, soacre sau oameni pe care nu-i avem neapărat la suflet, cu toţii vor avea ocazia să primească unul dintre mesajele de Crăciun din lista următoare.

  •  „Moş Crăciun bate la uşă, scoate mâna din mănuşă şi vă dă din palma lui darurile cerului, lângă brad şi lângă foc să vă umple de noroc!”
  • Sfintele Sărbători de Crăciun şi Anul Nou să vă aducă sănătate, putere de muncă şi multe satisfacţii alături de cei dragi. La Mulţi Ani !
  • Cu mult drag ne gândim la voi, acum în preajma sărbătorilor. Vă doresc din tot sufletul, SĂRBĂTORI FERICITE, toate dorinţele să vi se împlinească!
  • Când eram mică, îmi doream cele mai frumoase daruri de la Moş Crăciun. Acum ştiu că cele mai importante cadouri nu stau împachetate frumos sub brad, ci sunteţi voi. Sărbători fericite! Vă îmbraţişez cu drag.
  •  „Aceasta e o noapte specială, în care poţi întâlni o persoană specială! Este vorba despre copilul care ai fost. Uită pentru o noapte grijile si retrăieste miracolul noptii de Crăciun!”

MESAJE DE CRĂCIUN: Aplicaţia care te scuteşte de dureri de cap

  • „Crăciun cât mai luminos, vis de iarnă călduros, linişte lângă cei dragi, veste bună dinspre magi!”
  • „În noaptea sfântă de Crăciun lasă deoparte grijile şi supărările. Deschide-ti inima şi primeste un strop din binecuvântarea care se revarsă peste lume în această noapte!”
  • „Fie ca Pruncul născut în ieslea din Bethleem să vă umple casele şi vieţile cu bucurie, sănătate şi multă înţelepciune pentru anul care vine. LA MULŢI ANI!”
  • „Fie ca aroma de brad, portocala, colindele, cozonacul cald si mirosul de iarnă să vă umple inimile de bucurie şi sufletele de linişte. Crăciun Fericit!”
  •  „Sărbatorile Crăciunului şi Anului Nou să vă aducă tot ce-i mai bun pe lume, multă iubire, fericire şi prosperitate”
  • ”E sărbătoare! Bucură-te de pace, lumină si căldură alături de cei dragi tie. Dăruieşte din toata inima si deschide-ţi sufletul pentru a primi dragoste si fericire. Lasă-ti sufletul să renască si trăieste fiecare zi ca pe un dar nepretuit”.

SĂRBĂTORI FERICITE! Mesaje de Crăciun în versuri. Fă-le celor dragi o urare de neuitat

Sărbătoarea Nașterii Domnului și Moș Crăciun au adunat, pe meridianele Planetei, diverse obiceiuri și tradiții, dar și denumiri diferite: spre exemplu finlandezii îl au pe ”Joulupukki”, care ar veni din ținutul ”Korvatunturi”, tărâm care are forma unei urechi, despre care se spune că ar fi urechea cu care Moșul ascultă să afle dacă sunt cuminți copiii.

Vezi: Tradiţii de Crăciun în lume. Ştiai că în India se împodobesc bananierii şi pomii de mango? Vezi cum e în Grecia şi SUA