CRĂCIUN 2016. Cele mai frumoase locuri din România unde poţi petrece sărbătorile

CRĂCIUN 2016. Una dintre cele mai aşteptate sărbători ale anului este Crăciunul sau Naşterea Domnului Iisus Hristos. Luna decembrie este luna cadourilor, luna în care oraşele se îmbracă în straie de sărbătoare, răsună colindele, iar cei mici sunt din ce în ce mai nerăbdători în aşteptarea lui Moş Crăciun. RomaniaTV.net vă prezintă câteva locuri din România unde puteţi merge pentru a sărbători Crăciunul.

08 oct. 2016, 04:15

CRĂCIUN 2016. Craciunul este una dintre cele mai frumoase si mai asteptate sarbatori ale anului. Copacii, magazinele, casele, toate se impodobesc cu luminite si astfel parca prind viata si te fac sa te simti din nou copil.

Iata cateva locuri din Romania, unde poti petrece un Craciun de poveste:

1. Maramures. In zona Maramuresului, obiceiurile de sarbatori au reusit sa se pastreze. Mai mult, traditiile de Craciun sunt unele dintre cele mai frumoase. In Sighetu Marmatiei exista obiceiul ca la fiecare sfarsit de decembrie sa se organizeze un Festival al datinilor si Obiceiurilor de Iarna. Nicaieri nu ai sa auzi colinde mai frumoase cantate de feciorii satelor sau de un Viflaim jucat mai bine pe scenele din fata bisericilor decat in cele din Maramures. Toate casele sunt luminate in noaptea de Ajun si isi deschid portile ca sa intre colindatorii imbracati in costume populare.

De asemenea, in aceasta zona, poti face o plimbare cu mocanita pe Valea Vaserului, o plimbare cu sania trasa de cai sau o vizita la bisericile de lemn din Maramures.

Zone magice din Maramures unde te poti caza: Viseu de Sus, Poienile Izei, Tara Lapusului sau Sapanta

2. Bucovina. Un alt taram ideal pentru sarbatorile de iarna este tinutul Bucovinei. Aici, cozonacii parca sunt crescuti ca-n poveste, iar placintele si bucatele traditionale te imbie cu aromele si gustul lor deosebit.

Se spune ca in Bucovina, masa din Ajunul Craciunului trebuie sa contina 12 feluri de mancare si ca nimeni nu are voie sa se atinga de ele pana cand nu vine preotul sa le sfinteasca, scrie blog.hotelguru.ro. Mai mult, ajunsi in zona Bucovinei, nu uitati sa vizitati si manastirile Voronet, Sucevita, Moldovita sau Dragomirna.

Zone magice din Bucovina unde te poti caza: pensiunile din zona Manastirii Voronet, de langa Gura Humorului, Poiana Stampei sau trecatoarea dintre Ardeal si Bucovina.

3. Transilvania – Sibiu. Petrece un Craciun de vis intr-unul din satele de pe langa Sibiu sau chiar in oras! In fiecare an, acest oras imbraca straiele de sarbatoare si gazduieste unul dintre cele mai frumoase si ample targuri de Craciun. Mai mult, in satele transilvane din Marginime vei intalni obiceiuri stravechi pastrate cu sfintenie.

Intreaga zona a Sibiului este plina de pensiuni ospitaliere si frumoase, iar ofertele de cazare sunt pentru toate gusturile si toate buzunarele.

4. Transilvania – Covasna. In zona Covasnei poti beneficia si de relaxare si de tratament. Hotelurile si pensiunile din zona au oferte extraordinare in ceea ce priveste intretinerea corporala, frumusetea si sanatatea. Sarbatoreste Craciunul la Covasna si bucura-te de peisajul minunat.

5. Crisana – Baile Felix. Sarbatorirea Craciunului la Baile Felix inseamna mai mult decat odihna si distractie, inseamna vizitarea unor obiective turistice, scrie blog.eximtur.ro. Astfel, pe langa baile in apele termale, poti merge si la Pestera Ursilor, una dintre cele mai vizitate pesteri din Europa, sau poti merge pe partia din statiunea Stana de Vale.

Citeşte şi POVESTEA lui Moş Crăciun. Cine este personajul preferat al copiilor şi de unde vine acesta