CRĂCIUN 2018. Atenţie ce cumpăraţi. Jucăriile contrafăcute, un pericol pentru copii. Cum le recunoaşteţi

Magazinele din România sunt invadate cu jucării din import! Iar multe dintre ele pot fi periculoase, o spun chiar autorităţile. De la obiecte care îi pot sufoca pe cei mici, până la unele care conţin substanţe toxice, prin vopselurilor pe care le conţin.Toate ajung în mâna copiilor.

08 dec. 2018, 10:41
CRĂCIUN 2018. Atenţie ce cumpăraţi. Jucăriile contrafăcute, un pericol pentru copii. Cum le recunoaşteţi

Preţul este primul indiciu că jucăria pe care urmează să o cumpărăm poate fi contrafăcută. La fel de important este şi ambalajul. Ar trebui să ne punem un semn de întrebare dacă este deteriorat, dacă nu specifică producătorul sau conţine greşeli gramaticale. Mai ales pentru că perioada sărbătorilor vine cu un val de jucării contrafăcute.

Citeşte şi Tichete pentru salariaţi, de la 1 ianuarie 2019. Ce valoare au şi cine va beneficia de ele

În depozitul Portului Constanța Sud-Agigea, numai în luna noiembire s-au confiscat jucării de peste 220 de mii de lei. Nereguli s-au găsit şi în Bucureşti. Mai mulţi comercianţii au fost amendaţi cu 60 de mii de lei şi au fost retrase 1600 de produse.

La tot pasul există jucării care îi pot răni pe copii sau care conţin subsanţe toxice. În plus, trebuie să fim atenţi şi la nevoile copiilor noştri.