Tichete pentru salariaţi, de la 1 ianuarie 2019. Ce valoare au şi cine va beneficia de ele

Sute de mii de români vor putea să beneficieze, de la 1 ianuarie 2019, de tichete culturale, bonuri pe care firmele vor putea să le acorde salariaților de la începutul anului, potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului.

07 dec. 2018, 13:28
Tichete pentru salariaţi, de la 1 ianuarie 2019. Ce valoare au şi cine va beneficia de ele

Astfel, de la începutul anului, sute de mii de români vor putea să primească abonamente ori bilete la spectacole, concerte, proiecții cinematrografice, muzee, festivaluri, târguri ori expoziții, ce pot fi fie permanente ori itinerante, scrie a1.ro.

Citeşte şi TICHETE CADOU de Crăciun pentru angajaţi. Ce companii oferă astfel de bonusuri de Sărbători

De asemenea, aceștia ar putea să primească și cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme, în orice format.

Totuși, sumele acordate ca tichete culturale nu vor putea să depășească 150 de lei pentru tichetele acordate lunar sau suma de 300 de lei pe eveniment, pentru cele acordate ocazional. În esență, valoarea nominală a unui tichet cultural va fi de 10 lei sau un multiplu de 10 (20, 30, 40 sau maximum 50 de lei).

Legea nr. 165/2018 va reuni într-un singur act normativ, de la 1 ianuarie 2019, toate tichetele valorice pe care le pot acorda companiile angajaților proprii. Este vorba, mai precis, de tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă, tichetele culturale și voucherele de vacanță.