Crima de la medicină. Ce a postat pe facebook soţia studentului ucigaş în ziua în care s-au împlinit 7 ani de la omor

Împlinirea a 7 ani de la comiterea odioasei crime într-o cameră de cămin din Timişoara îi găseşte pe cei doi asasini schimbaţi. Atât băiatul cât şi fata sunt acum căsătoriţi şi încearcă să-şi trăiască viaţa chiar dacă sunt în închisoare. 

02 aug. 2016, 08:29
Crima de la medicină. Ce a postat pe facebook soţia studentului ucigaş în ziua în care s-au împlinit 7 ani de la omor

În 2012, după trei ani de la comiterea crimei, Carmen Bejan solicita întreruperea executării pedepsei. Fosta studentă a cerut să nască în libertate după ce a rămas însărcinată cu un deţinut, care i-a devenit ulterior soţ şi care s-a eliberat între timp, lucrând ca şofer de TIR. Judecătorii i-au respins lui Carmen Bejan cererea de eliberare condiţionată, iar tânăra a născut în detenţie o fetiţă fără mâini. La scurt timp de la naştere, copilul a murit.

Condamnat să execute aceeaşi pedeapsă cu fosta sa iubită, şi Sergiu Raul Florea, coautorul crimei de la Medicină a surprins prin modul în care viaţa sa a evoluat după gratii. Încarcerat la maximă siguranţă, Sergiu Florea a început să citească Biblia şi să se schimbe foarte mult, devenind foarte credincios. Aşa a cunoscut-o şi pe Inna, o tânără din Odessa (Ucraina), care i-a devenit soţie în aprilie 2015, jurându-i credinţă veşnică tânărului condamnat pentru crimă. „Nu vreau să fiu cu el doar când o să fie afară şi o să-i fie bine. Acum are cel mai mult nevoie de mine, să îl vizitez, să-i spun o vorbă bună. Pe toţi îi vizitează cineva, dar pe el nu îl vizitează nimeni şi mie îmi pare foarte rău de asta”, a explicat Inna Kalioglo decizia de a se căsători cu Sergiu Florea, în ciuda opoziţiei familiei fetei.

Duminică, 31 iulie 2016, la exact şapte ani de la crima de la Medicină, Inna Kalioglo a postat pe Facebook un mesaj în care lăsa să se înţeleagă că Sergiu Florea va deveni tătic. „Aritmetica spune că 1+1=2. Dragostea spune că 1+1=3. Te iubesc Raul”, a fost mesajul în care tânăra de origine ucraineană arăta că „se simte iubită”. După doar o zi, Inna Kalioglo a şters postarea.  „Îmi dau seama că a fost o glumă nepotrivită. Era un citat dintr-o carte care mi-a plăcut mult. Nu sunt însărcinată, deşi mi-aş dori”, a explicat tânăra ulterior. 

Surse apropiate lui Sergiu Florea au declarat că tânărul a scris în închisoare o carte autobiografică, dar are dificultăţi în găsirea editurii care să tipărească volumul. În paralel, Sergiu Florea şi Carmen Bejan au ispăşit fracţiunea de pedeapsă care le permite să beneficieze de schimbarea regimului de detenţie, urmând ca anual să intre în comisia care stabileşte regimul de detenţie şi dacă îndeplinesc toate cerinţele să beneficieze de condiţii mai bune de detenţie.

Eliberarea condiţionată a tinerilor condamnaţi pentru omor poate fi pusă în discuţie după executarea a două treimi din pedepsa de 20 de ani, care a fost redusă cu câteva luni odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal.