Criminalul tunisian care a comis atentatul cu camion în Berlin a stat 4 ani în închisoare, în Italia

Anis Amri, principalul suspect în atentatul cu camion din piaţa de Crăciun din Berlin, a făcut 4 ani de închisoare, în Italia, în perioada 2011 - 2015, fiind găsit vinovat că incendiase o şcoală, a dezvăluit, joi, presa italiană.

22 dec. 2016, 17:29
Criminalul tunisian care a comis atentatul cu camion în Berlin a stat 4 ani în închisoare, în Italia

Amri a debarcat în insula italiană Lampedusa – cea mai apropiată de coastele africane – în perioada „Primăverii Arabe”, în 2011, şi „s-a declarat minor, deşi împlinise 18 ani”, dezvăluie La Stampa.

Anis Amri a fost trimis într-un  centru pentru minori din Belpasso, în Catania (estul Siciliei). În scurt timp, în data de 24 octombrie 2011 a fosat arestat împreună cu trei compatrioţi, după ce dăduseră foc unei şcoli. A executat o pedeapsă de 4 ani de închisoare. A ieşit din penitenciar în 2015 şi a fost trimis în Centrul de identificare şi expulzare (CIE), iar apoi a fost expulzat.

Citeşte şi Pe uşa camionului folosit în atacul de la Berlin au fost găsite amprente ale suspectului tunisian

Şi mai rău este faptul că nici ţara lui natală, Tunisia, nu s-a grăbit să recupereze un cetăţean care a provocat multe probleme când a stat şi în Tunisia, în localitatea Gaza. Presa italiană mai relatează procedurile necesare repatrierii lui Amri „nu au fost făcute în termenul legal” de către autorităţile tunisiene şi Italia a fost astfel „obligată să îl lase să plece”.