Crin Antonescu cere demisia lui Traian Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, în urma scandalului izbucnit după ce fiica şefului statului a achiziţionat un teren în judeţul Călăraşi.

21 nov. 2013, 12:11
Crin Antonescu cere demisia lui Traian Băsescu

Crin Antonescu a declarat că rezolvarea sănătoasă în subiectul terenului achiziţionat de către familia şefului statului ar fi demisia din funcţia de preşedinte a lui Traian Băsescu.

„Convingerea mea fermă este că pentru România această nouă problemă are o singură rezolvare sănătoasă: demisia lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României, acum, imediat. Este o decizie care ar scuti această ţară de un nou subiect jenant, e o decizie care ar scuti această ţară de încă un an de război politic”, a spus preşedintele PNL.

El a adăugat că îi cere demisia lui Băsescu pentru că nu este acceptabil ca preşedintele unei ţări cum este România, „cu atâtea probleme, cu atâtea frustrări, cu atâtea întrebări care nu au răspuns”, să comunice bunăstarea materială a propriei sale familii, în condiţiile în care tineri cu aceeaşi calificare ca a Ioanei Băsescu nu au şansa de a obţine un credit  de asemenea proporţii, fără a mai vorbi de cei care au o situaţie materială mai precară.

Antonescu a menţionat că nu este însă naiv şi nu crede că cererea sa va fi acceptată. „Nu sunt naiv, nu cred că că exist prea multe şanse ca Traian Băsescu să urmeze sugestia mea, dar ar fi un gest politic sănătos şi demn”, a declarat Antonescu.

De asemenea, preşedintele PNL a apreciat ca „scandalos” faptul că un consilier prezidenţial, Adrian Rădulescu, plătit din bani publici pentru a servi interesul public nu face decât să servească unor interese personale ale preşedintelui prin implicarea sa în tranzacţia de la Călăraşi.

 „Avem un preşedinte depăşit de mult de propriile sale acţiuni şi de anvergura funcţiei”, a conchis Antonescu.