Crin Antonescu: Eu demisionez de la şefia Senatului VIDEO

Crin Antonescu a anunţat, în plenul reunit al Parlamentului, că renunţă la preşedinţia Senatului. Imediat după anunţ, parlamentarii liberali au scandat repetat "Demisia", la adresa premierului Victor Ponta. Preşedintele PNL a părăsit prezidiul şi a luat loc în băncile ocupate de parlamentarii liberali. 

RomaniaTV.net
04 mart. 2014, 15:13
Crin Antonescu: Eu demisionez de la şefia Senatului VIDEO

Demisia a fost provocată de o remarcă a premierului Victor Ponta care a spus că „Nu mă veţi vedea anunţând că demisionez fără să o fac”. Imediat, Antonescu a plecat de la prezidiu la microfon pentru a-i da dreptul la replică, în pofida încercării preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a vrut să-l împiedice să ia cuvântul. 

 

Anterior, într-o intervenție de la tribună, Antonescu îi ceruse premierului Victor Ponta să demisioneze împreună ca semn că USL nu mai există.

„Domnule prim-ministru Victor Ponta dvs vedeţi în prezenţa mea în fruntea Senatului semnul că USL nu mai există. Vă spune eu: USL nu mai există! Aveţi curaj ca să ne convingem amândoi să demisionăm acum din funcţiile pe care le-am obţinut ca USL? Suntem aici, în plenul Parlamentului, e toată lumea, aveţi consilierii, avem presa, eu demisionez frumos de la şefia Senatului pe care mi-a dat-o USL, dvs. din funcţia de prim-ministru pe care v-a dat-o USL”, a declarat Antonescu, de la pupitrul Parlamentului. 

Antonescu a continuat: „Nu ştiu răspunsul. Nu facem asta, nu aveţi acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauză că trebuie să treceţi pe la Cotroceni, că aţi mai trecut, nu-i vorbă, ci pentru că, îmi pare rău să spun, dar e adevărat: Eu dacă nu mai sunt preşedintele Senatului, sunt acelaşi, ba am chiar mâinile mai libere. Dumneavoastră, dacă nu mai sunteţi prim-ministru, nu mai sunteţi nimic”.

Parlamentarii din băncile puterii au început să scandeze „Demisia! Demisia!”. Antonescu a aşteptat să se mai potolească larma şi apoi le-a spus parlamentarilor USD: „Despre asta era vorba! Eu demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului”.