Cristian Rizea neagă acuzaţiile DNA şi spune că a fost averizat că în luna martie „i se va întâmpla ceva”

Deputatul PSD Cristian Rizea, pentru care procurorii DNA cer să fie arestat, a declarat, la România TV, că acuzaţia de trafic de influenţă care i se aduce nu este adevărată şi spune că ce i se întâmplă acum este "o coincidenţă destul de mare". Mai mult, a precizat Rizea, anumiţi "binevoitori" i-ar fi spus că în luna martie "i se va întâmpla ceva".

02 mart. 2016, 14:46
Cristian Rizea neagă acuzaţiile DNA şi spune că a fost averizat că în luna martie „i se va întâmpla ceva”

Deputatul Cristian Rizea a explicat, la România TV, de ce a fost chemat, miercuri, la DNA. „E o chestiune veche de vreo sapte ani. Ea se lamurise acum vreo cinci ani, cand din punct de vedere civil se lamurisera lucrurile. Acum vad ca a fost repusa pe tapet. Acum are natura penala„, a spus Rizea.

Deputatul neagă acuzaţiile procurorilor DNA de trafic de influenţă. „Asa spun ei, dar nu e nimic adevarat. Mai mult decat atat, toate sumele sunt cuprinse in declaratia de avere, in documente notariale, e parerea domnilor procurori, le-o respect, dar nu pot sa fiu de acord, pentru ca nu este cazul de asa ceva„, a mai precizat acesta.

E coincidenta destul de mare. Culmea este ca acum cateva luni, anumiti „binevoitori” imi spuneau ca in luna martie se va intampla ceva. Suntem la cateva luni distanta de alegeri, cand sondajele aratau ca sunt pe primul loc, asta e viata. Cred ca nimic nu e intamplator, iar contracandidatul de la PNL a sugerat acest aspect, care s-a intamplat astazi, in doua pozitii publice„, a mai adăugat Rizea.

Întrebat dacă liberalii au legătură cu chemarea lui la DNA, aceasta a declarat: „Nu stiu. Nu vreau sa cred asta. Dar cum un deputat liberal, contracandidatul meu la Sectorul 5, vorbea de aceste lucruri in urma cu sase luni, in scris. De unde avea el informatiile astea? Le voi face publice, pentru ca mi se pare un lucru curios„, a mai precizat Cristian Rizea.

Deputatul a explicat şi sumele trecute în declaraţia de avere, obţinute în urma botezului şi tăierii de moţ a fiului său. Potrivit documentului, acesta a obţinut câştiguri de 91.000 de euro la botez şi 42.000 de euro, la tăierea moţului fiului său de un an.

„Nu e mult, dacă vedeţi lista invitaţilor, o să înţelegeţi. Au fost 220 de invitati. Sunt lucruri binecunoscute. Nu sunt singurul deputat, alti colegi au sume similare sau mai mari”, a conchis Rizea.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și a arestării preventive a deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.