Cristina Tarcea: ICCJ nu are o sală în care să judece Dosarul Mineriadei, n-avem unde depozita dosarul Hexi Pharma

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, că se roagă la Dumnezeu ca dosarul Hexi Pharma, pe care Parchetul General l-a finalizat în anul 2017, să nu ajungă la ÎCCJ pentru că nu are unde să-l depoziteze. De asemenea, a afirmat că instanţa supremă nu are săli în care să judece Dosarul Mineriadei, dar ”nimeni nu s-a gândit să îndrepte această strâmbătate”.

07 mart. 2018, 10:38
Cristina Tarcea: ICCJ nu are o sală în care să judece Dosarul Mineriadei, n-avem unde depozita dosarul Hexi Pharma

Preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, la bilanţul Parchetului General că justiţia din România ”de 28 de ani traversează perioade interesante”, iar din patru în patru ani au loc tot felul de reforme.

Ea a vorbit despre ”legi multe, neclare şi imperfecte, instanţe supraaglomerate, sistem haotic al căilor de atac, noi coduri, care au avut dept efect prelungirea, îngreunarea procedurilor, afectarea la o judecată într-un termen rezonabil şi crearea unei practici neunitare”.

”Vă mărturisesc că pot să accept ideea că nimeni nu s-a gândit la efortul intens pe care un magistrat îl face, dar nu pot să accept ideea că nimeni nu s-a gândit la destinatarul final al oricărei reforme: cetăţeanul. (…) Am privit, dar nu neutru, filmul final, am constatat că a fost finalizat dosarul Hexi Pharma. Mă rog la Dumnezeu ca acest dosar să nu vină la Înalta Curte, pentru ca nu are unde să-l depoziteze. (…) ICCJ nu are o sală în care să judece Dosarul Mineriadei. Am cerut ajutor pentru sală. Aceasta este realitatea din România, dar nimeni nu s-a gândit să îndrepte această strâmbătate din justiţia din România”, a declarat Tarcea.

Bilanţ Parchetul General: În 2017, procurorii au soluţionat peste 500.000 de dosare şi au trimis în judecată aprox. 60.000 de inculpaţi