CRIZA IMIGRANŢILOR. Căile ferate austriece au transportat peste 13.000 de imigranţi în Germania

CRIZA IMIGRANŢILOR. Compania austriacă de căi ferate OeBB  a anunțat că a transportat peste 13.000 de imigranți din Ungaria spre Austria, urmând ca unii dintre aceştia să ajungă şi în Germania.

06 sept. 2015, 11:54

Aproximativ 11.000 de imigranți au plecat cu trenurile spre Germania sâmbătă, iar duminică au fost transportați 2.200, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei. Patruzeci de trenuri erau programate duminică să se îndrepte spre Germania , a precizat ea, menționând că OeBB a trimis de asemenea aproximativ 20 de autobuze pentru a transporta refugiați de la granița ungară spre Salzburg. 

Paisprezece trenuri ungare au adus duminică miile de imigranţi la staţia ungară de frontieră Hegyeshalom. De acolo, migranţii au urcat în cele 14 trenuri către Austria.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Două ţări au găsit soluţia: Coridor feroviar pentru refugiaţi între Ungaria şi Germania

Poliţia ungară nu a intervenit împotriva imigranţilor care soseau la frontiera în Austria, deoarece Ungaria a decis în mod neaşteptat să nu mai verifice vizele pasagerilor pe rutele internaţionale. Nici poliţia ungară nu a verificat documentele imigranţilor acre au urcat în trenurile pentru Austria. Azilanţilor chiar li s-a permis să cumpere bilete pentru călătorie.