CRIZA IMIGRANŢILOR: Europa este în haos din cauza valului de refugiaţi VIDEO

CRIZA IMIGRANŢILOR. Trei mii de refugiaţi sunt blocaţi în Budapesta, iar autorităţile refuză să îi lase să plece spre Germania. Ungaria dă vina pe Angela Merkel pentru invazia refugiaţilor, pe care Germania îi aşteaptă cu braţele deschise. Între timp, Eurotunelul a fost blocat din nou de imigranţi.

02 sept. 2015, 14:13
CRIZA IMIGRANŢILOR: Europa este în haos din cauza valului de refugiaţi VIDEO

Trei mii de refugiaţi sunt blocaţi şi acum în faţa gării din Budapesta, de unde au fost evacuaţi de poliţie. Sute de oameni au protestat faţă de decizia autorităţilor de a-i împiedica să urce în trenurile spre Austria şi Germania.

„Toţi aceşti oameni vor doar să plece cu trenul, nu vrem nimic altceva. Vrem doar să plecăm mai departe, nu înţelegem de ce ne-au oprit”, au spus unii dintre refugiaţi.  În mare parte femei şi copii, refugiaţii şi-au petrecut noaptea fie în faţa gării, fie într-o zonă de tranzit, potrivit România TV.

Haos şi în zona Canalului Mânecii. Traficul feroviar a fost blocat din nou în tunelul care leagă Anglia de Franţa, după ce mai mulţi imigranţi au pătruns pe şine şi chiar s-au urcat pe trenuri, pentru a ajunge în regat. A fost oprit curentul, pentru că liniile de curent electric sunt deasupra trenurilor.

Citeşte şi Criza refugiaţilor. Drumul spre Europa al imigranţilor începe pe Facebook

Între timp, în Germania, tărâmul făgăduinţei pentru refugiaţi, sosesc primele valuri de sirieni, irakieni sau afgani. Deşi Berlinul a anunţat că aşteaptă 800.000 de imigranţi anul acesta, sosirea în număr atât de mare a fost un şoc chiar şi pentru nemţi. Autorităţile din Bavaria au cerut deja ajutorul celorlalte landuri pentru a împărţi costurile.

În Grecia, aflată în prima linie pe ruta refugiaţilor, guvernul pregăteşte noi măsuri pentru a combate numărul mare de sosiri pe coastele elene. Patru mii de refugiaţi care s-au îmbarcat la bordul a două nave, din insula Lesbos, sunt aşteptaţi la Atena.