CRIZA IMIGRANŢILOR. Premierul Luxemburgului propune ca refugiaţii să fie primiţi şi pe alte CONTINENTE

CRIZA IMIGRANŢILOR. Premierul luxemburghez Xavier Bettel a propus marți ca și alte continente, nu doar cel european, să primească refugiați care sosesc în Uniunea Europeană, pentru a se realiza o solidaritate mai mare la nivel mondial față de aceste persoane, informează EFE, citată de Agerpres.

08 sept. 2015, 13:06
CRIZA IMIGRANŢILOR. Premierul Luxemburgului propune ca refugiaţii să fie primiţi şi pe alte CONTINENTE

Într-un interviu acordat postului de televiziune Bel RTL, înalta oficialitate luxemburgheză a apreciat că este important să fie implicate și țările africane în această criză a refugiaților. Din acest motiv, summitul statelor africane, care se va desfășura în noiembrie în La Valletta, capitala Maltei, ‘va fi foarte important’, deoarece cu acest prilej se va discuta despre ‘cum poate avea loc o redistribuire (a refugiaților) către alte continente’. ‘Mai există și alte continente. În plus, există (țări ca) Statele Unite și există și Rusia. Cred că ar fi interesant să vedem o solidaritate mai extinsă’ la nivel global, a susținut Bettel.

Premierul luxemburghez a insistat pe de altă parte că țărilor care refuză să-și asume o parte din responsabilitate și care nu vor să primească solicitanți de azil trebuie să li se spună că ‘solidaritatea este o autostradă cu două sensuri’. Bettel a spus că nu vrea să vorbească despre egoism, dar a apreciat că solidaritatea este un drum cu două sensuri, uneori dai, alteori primești.

Citeşte şi Dragnea: Diverse ţări europene au evitat să gestioneze criza refugiaţilor şi au transferat-o spre alte state

‘Problema este că o anumită parte a populației are temeri. (Această parte a populației) trebuie respectată. Trebuie să încetăm să mai spunem cuiva care se teme că este de extremă dreapta. Important este să explicăm oamenilor că pe aceste persoane pe care le primim le vom integra și că nu vom crea o societate paralelă’, a insistat Bettel, care a adăugat că a te teme este omenește, dar că liderilor le revine sarcina să răspundă acestor temeri și să explice că imigrația poate fi o șansă deoarece Europa are nevoie de imigranți pentru economia sa.