CRIZA IMIGRANŢILOR. Reuniune extraordinară a miniştrilor de Interne din UE

CRIZA IMIGRANŢILOR. Miniștrii de interne din statele Uniunii Europene se vor întâlni din nou marți, 22 septembrie, în cadrul unei reuniuni extraordinare, pentru o a discuta despre criza migrației, a anunțat președinția luxemburgheză a Consiliului UE, după ce luni nu s-a ajuns la un acord privind repartizarea a 120.000 de imigranți.

15 sept. 2015, 17:33
CRIZA IMIGRANŢILOR. Reuniune extraordinară a miniştrilor de Interne din UE

O reuniune extraordinară a miniștrilor de Interne din ţările Uniunii Europene, săptămâna viitoare, pe tema migrației. ‘Cu acest prilej, președinția luxemburgheză dorește să obțină adoptarea unei decizii privind mecanismul provizoriu care prevede relocalizarea a 120.000 de persoane care au nevoie de protecție internațională’, a anunțat ministrul luxemburghez de externe, imigrație și azil Jean Asselborn, într-un comunicat.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Comisia Europeană NU reduce fondurile structurale pentru ţările membre

La finalul reuniunii extraordinare de luni de la Bruxelles, cele 28 de state membre nu au reușit să se înțeleagă asupra unui astfel de mecanism, ce reprezintă un măr al discordiei între Germania și Franța, pe de o parte, și Ungaria și alte state din fostul bloc comunist, pe de altă parte.