CRIZA IMIGRANŢILOR: Sute de oameni au părăsit gara Keleti din Budapesta. Migranţii se îndreaptă spre Viena

CRIZA IMIGRANŢILOR. Câteva sute de imigranți au părăsit sâmbătă gara Keleti din Budapesta și intenționează să meargă pe jos până la Viena, relatează Reuters, la o zi după ce 1.000 de imigranți au pornit într-o călătorie similară.

05 sept. 2015, 11:11
CRIZA IMIGRANŢILOR: Sute de oameni au părăsit gara Keleti din Budapesta. Migranţii se îndreaptă spre Viena

Ungaria a transportat cu autobuzele, în cursul nopții, aproximativ 4.500 de imigranți la granița cu Austria, inclusiv pe cei care porniseră pe jos pe autostradă. Autoritățile ungare au anunțat însă sâmbătă că decizia a fost una excepțională și că nu vor mai efectua astfel de transporturi.

Pe de altă parte, circa 250 de imigranți au plecat sâmbătă dimineață de la centrul de primire de la Bicske, la 30 de km vest de Budapesta, și au pornit pe jos spre Austria.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Merkel spune că Germania face faţă fluxului de imigranţi şi fără să mărească taxele

Ei mergeau pe banda de refugiu de pe autostrada spre Austria. Printre ei se află bărbați, femei și copii, potrivit postului de televiziune M1.

Traficul pe autostradă se desfășoară în condiții normale. Imigranții au declarat că vor să ajungă în Austria și apoi în Germania. Zece mașini de poliție au fost trimise pentru a-i escorta pe imigranți.