CRIZA IMIGRANŢILOR. Violenţe la graniţa din Tovarnik după ce migranţii au atacat poliţia croată VIDEO

CRIZA IMIGRANŢILOR. Poliţia de la frontiera croată încerca, joi seara, să stăpânească o mulţime de imigranţi care trecuse pe la punctul de frontieră Tovarnik, dinspre Serbia.  

17 sept. 2015, 15:14
CRIZA IMIGRANŢILOR. Violenţe la graniţa din Tovarnik după ce migranţii au atacat poliţia croată VIDEO

Grupuri de sute de persoane, unele dintre acestea purtând copii în braţe, au forţat cordoanele de poliţie de la frontiera cu Serbia, la Tovarnik. Scenele haotice s-au produs joi, în acest punct de frontieră, după ce Ungaria a închis graniţa cu Serbia, blocând astfel o rută către Uniunea Europeană.

Oficialităţile croate le-au pus în vedere migranţilor că vor fi nevoiţi să facă cereri pentru acordare de azil, iar în caz contrar, vor fi declaraţi ca fiind imigranţi ilegali în Croaţi şi, în consecinţă, expluzaţi, potrivit bbc.com.

Incidentele de la graniţă s-au petrecut pe fondul agitaţiei imigranţilor care călătoriseră în condiţii precare şi stătuseră ore întregi în căldură. Mai multe familii, între care şi femei cu copii în braţe, şi-au pierdut la un moment dat răbdarea şi au forţat cordonul de poliţie, strigând: „Vrem să trecem!”

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Croaţia nu poate primi multe persoane

Poliţia a ajutat copiii şi alte persoane vulnerabile să treacă prin punctul de frontieră. Mulţi dintre imigranţi erau epuizaţi de căldură, de foame şi de sete, după ce rezervele lor alimentare se terminaseră. Majoriotatea imigranţilor care au trecut prin acel punct de frontieră erau de origine iraniană, irakiană şi siriană.Cu o zi înainte, sute de imigranţi au fost implicaţi în ciocniri cu poliţia de frontieră la graniţa dintre Serbia şi Ungaria.