Criză în Sănătate: Mii de bebeluşi nu pot fi imunizaţi deoarece vaccinul Hexacima nu se găseşte

Vaccinul Hexacima pentru bebeluşi nu se găseşte de câteva săptămâni, în cabinetele medicilor de familie din mai multe judeţe din ţară, au declarat oficiali din Ministerul Sănătăţii.

10 mai 2016, 14:24
Criză în Sănătate: Mii de bebeluşi nu pot fi imunizaţi deoarece vaccinul Hexacima nu se găseşte

Vaccinul hexacima, cel care imunizează copiii împotriva a şase boli, lipseşte din cabinetele medicilor de familie de câteva săptămâni.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au confirmat pentru Mediafax că există întârzieri în aprovizionarea cu vaccinul Hexacima la nivel naţional.

Potrivit oficialilor din minister, contractul cu firma producătoare a fost semnat în luna martie, însă producătorul nu a putut asigura stocul. Problema ar urma să fie remediată în următoarele zile, urmând să fie semnat un nou contract, au mai spus sursele citate.

Adevărul despre vaccinul hexavalent destinat bebeluşilor. Din ce ţară provine şi cine este producătorul

În judeţul Dolj reprezentanţii medicii de familie susţin că întârzierea este de două luni.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au declarat că au făcut comandă la Ministerul Sănătăţii, dar până acum dozele de vaccin nu au fost trimise în judeţ.

„Noi am făcut comandă, aşteptăm aprovizionarea. Ministerul Sănătăţii cumpără vaccinul de pe piaţa externă şi durează. Când le primim, le repartizăm medicilor de familie şi vor relua vaccinarea. Noi consumăm cam 1.500 de doze pe lună”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Situaţia nu este nouă. Şi anul trecut au fost înregistrate întârzieri la aprovizionarea cu vaccin hexacima în judeţul Dolj.