CSM a decis mutarea de la DNA central la Sibiu a procurorului Stoina, acuzat că a condus băut

Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a decis marţi încetarea activităţii la DNA a lui Eugen Stoina, acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a produs un accident rutier, şi revenirea acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

16 ian. 2018, 14:48
CSM a decis mutarea de la DNA central la Sibiu a procurorului Stoina, acuzat că a condus băut

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – structura centrală a domnului procuror Eugen Stoina, începând cu data de 17 ianuarie, şi revenirea acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu (unitate de parchet de la care provine), începând cu aceeaşi dată”, se arată în minuta deciziei publicată pe site-ul CSM.

Hotărârea a fost luată după ce anchetatorul a transmis o cerere Secţiei pentru procurori prin care solicita încetarea activităţii la DNA – nivel central.

Imagini de la accidentul procurorului DNA. Eugen Stoina era băut la volan, Kovesi cere aviz pentru revocarea lui

Iniţial, pe 11 ianuarie, procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi a transmis Secţiei pentru procurori a CSM solicitarea de aviz pentru revocarea lui Eugen Stoina din funcţia de procuror DNA.

Secţia pentru procurori a CSM a constatat că această solicitare a şefei DNA a rămas fără obiect.

DNA informa săptămâna trecută că accidentul în care a fost implicat Stoina s-a produs în Bucureşti, iar în urma impactului nu au rezultat victime care să fie spitalizate.

„În conformitate cu notificarea făcută de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, (…) pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect un accident rutier în care a fost implicat un autoturism care aparţine şi care era condus de procurorul Stoina Eugen. (…) Din datele care ne-au fost comunicate, a rezultat faptul că cel care a produs accidentul de circulaţie, prin aceea că nu a păstrat distanţa regulamentară între vehicule, este procurorul Stoina Eugen şi că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice”, se menţiona într-un comunicat al DNA.

Potrivit acestuia, în ziua producerii accidentului, Stoina se afla în concediul legal de odihnă, aprobat de şeful de secţie.

„Având în vedere aceste împrejurări, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis (…) către Secţia pentru Procurori a CSM solicitarea de aviz în vederea revocării domnului Stoina Eugen din funcţia de procuror DNA, în conformitate cu dispoziţiile art. 87 alin. 8 rap. la art. 87 alin. 2 din Legea 304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, indica sursa citată.