CSM: CNSAS a reluat verificările în cazul procurorilor respinşi de Klaus Iohannis

CSM intervine în războiul dintre Iohannis - Toader. CNSAS a reluat verificarile în cazul procurorilor respinşi de şeful statului la cererea CSM, transmite România TV.

RomaniaTV.net
04 dec. 2018, 09:38
CSM: CNSAS a reluat verificările în cazul procurorilor respinşi de Klaus Iohannis

Procurorii Elena Georgiana Hossu și Iuliana Nedelcu sunt verificaţi de CNSAS dacă au colaborat cu structurile de securitate. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a evitat luni să spună ce demersuri va face după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea în funcţia de procuror şef al DNA a Adinei Florea, pe care Toader a propus-o în urma celui de-al doilea concurs organizat pentru şefia Direcţiei.

„Suntem în perioada în care am primit refuzul preşedintelui şi examinăm cu mare atenţie” a spus ministrul Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins în 21 noiembrie numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, şeful statului a respins alte patru numiri pentru funcţii de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, preşedintele a considerat că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate. „Mă surprinde faptul că a terminat de citit şi de înţeles aşa de repede!”, a declarat atunci ministrul Justiţiei Tudorel Toader.