CSM POLI IAŞI – CSU CRAIOVA 1-2: Oltenii egalează FCSB în clasament

CSM POLI IAŞI - CSU CRAIOVA 1-2 şi oltenii încep returul cu o victorie în deplasare, ajungând Steaua în Liga 1, dar cu golaveraj mai slab.

14 oct. 2017, 15:25
CSM POLI IAŞI – CSU CRAIOVA 1-2: Oltenii egalează FCSB în clasament

Universitatea Craiova a început cu bine returul campionatului regular, după ce a învins, scor 2-1, în Moldova, pe CSM Poli Iași, într-o partidă contând pentru etapa a 14-a din Liga I.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Gustavo, care a finalizat cu latul, de la șase metri, o acțiune rapidă lucrată de Bancu și Burlacu (’15, 0-1).

Ieșenii au restabilit egalitatea grație portughezului Tiago Ferreira, jucătorul Craiovei, care a încercat să respingă o centrare venită de pe partea stângă, dar a trimis în propria poartă (’66, 1-1).

Gruparea din Bănie nu s-a complăcut cu situația de pe tabelă și a continuat să atace, iar roadele au venit în minutul 76, când Martic a reușit o centrare excelentă de pe dreapta pentru Băluță, iar acesta, de la circa opt metri, a plasat mingea lângă bara din stânga (’76, 1-2).

În urma victoriei, CSU Craiova a acumulat 29 de puncte, oltenii situându-se pe locul trei, la egalitate cu FCSB, dar cu golaveraj mai slab.

De partea cealaltă, CSM Poli Iași rămâne pe locul 10, cu 15 puncte. Trupa moldoveană are o singură victorie în ultimele șapte meciuri, iar scaunul lui Stoican e în pericol!


CSM POLI IAŞI – CSU CRAIOVA 1-2: Au marcat: Tiago Ferreira a.g. ’67 / Gustavo ’15, Băluță ’76

De cealaltă parte, CSM Poli Iași este pe loc de play-out, cu 15 puncte, însă o victorie împotriva Craiovei îi poate ajuta pe oamenii lui Stoican să viseze la play-off.

În tur, CS U Craiova a trecut cu 2-0 de CSM Poli Iași, în primul meci al acestei ediții de campionat.

Echipele de start:

CSM Poli Iași: Kelava – Tiago de Almeida, M. Mihalache, Frăsinescu, A. Sin – Bădic, K. Qaka – Platini, Jo Santos Oliveira, Panțîru – An. Cristea (cp)
Rezerve: Koșelev, Ștefănescu, Moldovan, Vremea, Pedro Mendes, Moisi, Spătaru 
Antrenor: Flavius Stoican

CSU Craiova: Calancea – Niko Datkovici, Kelici, Tiago Ferreira – Ivan Martici, Mateiu, H. Zlatinski, N. Bancu – Gustavo, Băluță, Burlacu
Rezerve: Mitrovic, Briceag, Screciu, Roman II, Popov, Dimitrov, Mihăilă
Antrenor: Devis Mangia