CTP, despre retragerea lui Crin: E un GEST RAŢIONAL, nu mai avea şanse. Klaus Iohannis, candidatul dreptei

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că decizia lui Crin Antonescu de a renunţa la candidatura pentru Cotroceni este "un gest raţional" pentru că acesta nu avea şanse. CTP spune că acesta este "sfîrşitul carierei politice" a lui Crin Antonescu şi crede că Klaus Iohannis va fi candidatul pe care PNL îl va propune drept candidat unic al dreptei.

RomaniaTV.net
31 mai 2014, 11:34
CTP, despre retragerea lui Crin: E un GEST RAŢIONAL, nu mai avea şanse. Klaus Iohannis, candidatul dreptei

Acest gest al domnului Antonescu este înţelept. Sau, hai să nu spunem înţelept, pentru că nu e un cuvânt care i se potriveşte domnului Antonescu. Să spunem că este raţional. Nu mai avea şanse domnul Antonescu, având în vedere poziţia în sondaje, în încrederea electoratului în care se află acum. Nu mai avea şanse nici măcar în raport cu alte figuri de pe partea dreapta, nu mai vorbesc în raport cu Victor Ponta.

Antonescu este mult sub Călin Popescu Tăriceanu, Mihai Răzvan Ungureanu, Klaus Iohannis. Era la un moment dat în apropiere de Corneliu Vadim Tudor. Deci din această poziţie este raţional ca domnul Antonescu să se retragă şi, fireşte, ca domnul Iohannis să fie candidatul PNL la Preşedinţie şi propunerea PNL pentru candidatul unic al dreptei„, a comentat Cristian Tudor Popescu, la România TV.

MIŞCARE-SURPRIZĂ. Crin Antonescu NU MAI CANDIDEAZĂ la PREŞEDINŢIA României

CTP a arătat că acest ultim gest al lui Antonescu este raţional, pentru că cele de dinainte nu au fost „câtuşi de puţin raţionale”.

„Domnul Antonescu a încetat să mai poată fi preşedintele României, a încetat să mai fie un candidat la Preşedinţia României, atunci când în 2012 a declarat că dacă nu se vor găsi 9 milioane de români care să-l alunge pe Traian Băsescu, atunci el se va retrage din viaţa politică. „Băsescule, ori tu, ori!” Din acel moment, după ce Traian Băsescu a rămas la Cotroceni, discursul lui Crin Antonescu a devenit din ce în ce mai găunos, politicianist, lipsit de substanţă.

Acel Crin Antonescu care a impresionat pe mulţi în anul 2009, care l-au votat, inclusiv eu, n-a mai rămas nimic din el. A mai ramas doar o fantoşă, un fanfaron politic neserios. Gestul de a-şi anunţa demisia este un gest neserios care nu a folosit PNL. Pentru că domnul Crin Antonescu ar mai fi putut să fie de folos partidului rămânând în fruntea lui şi nemaicandidând la Preşedinţie”, a explicat jurnalistul.

Pe de altă parte, CTP spune că este „o acţiune iraţională” faptul că „îi pune în cârcă, în clipa de faţa, domnului Iohannis şi conducerea partidului şi candidatura la Preşedinţie.

„Îi va fi greu domnului Iohannis, care nu are experienţă în conducerea unui partid, nu cunoaşte structurile din teritoriu ale partidului, nu a avut contacte cu baronii PDL. Îi va fi greu să coordoneze o structură şi în acelaşi timp să o facă în paralel cu candidatura la preşedinţie, dar nu imposibil”, a comentat Popescu.

„Este un ultim gest raţional al lui Antonescu, după o serie de gesturi autodistructive, iraţionale, nocive politice, atât pentru el, cât şi pentru PNL. Este sfârşitul unei cariere politice. Nu pot să spun decât păcat. Gestul lui Antonescu este legat de operaţiunea aceasta: domnul Antonescu, retrăgându-se lasă posibilitatea ca acest candidat unic al dreptei să fie Klaus Iohannis. Îşi dă seama că nu are cum să fie, decât fortand lucrurile. În continuare îi e foarte greu să se impună în calitatea de candidat, deşi ar fi putut să o facă şi să negocieze la sânge cu PDL ca să fie candidatul unic al dreptei. Putea chiar să reuşească după o negociere dură. Faptul că a renunţat în favoarea lui Iohannis este un gest legat de şansele dreptei de a prezenta un candidat suficient de puternic pentru a-l înfrunta pe Victor Ponta sau un alt candidat al PSD”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a explicat că celelalte partide nu au cu cine să iasă în faţă. „În asta constă miza gestului lui Antonescu, practic Klaus Iohannis va deveni preşedinte al PNL şi candidatul unic al dreptei pentru că PDL-ul nu are ce contra propunere să opună în clipa de faţă.

Domnul Predoiu este un om serios, dar nu are nici cea mai mică carisma, telegenie. Pentru funcţia de preşedinte trebuie să ai şi nişte date audio-vizuale, pentru public, el nu le are deloc.
Cine ar putea să mai fie, domnul Ungureanu, numai că acesta nu are partid. Rezultatul catastrofal de la europarlamentare îl lasă singur şi atunci e greu de crezut că PNL şi PDL o să-l ia pe domnul Ungureanu şi o să-l pună pe botul Mercedes-ului. Trebuie să fie cineva propus de PDL sau PNL. Nu luăm în discutie PMP, e un partid care nu mai există.

După cum se vede, lucrurile converg către Klaus Iohannis. Acesta a declarat deja într-un interviu că se simte pregătit pentru funcţia de premier, în tandem cu Antonescu preşedinte, dar se simte mai puţin pregătit pentru funcţia de preşedinte”, a conchis CTP.