CTP, despre vizita preşedintelui la familia Cioabă: Băsescu adună voturi la înmormântare VIDEO

Traian Băsescu a mers la căpătâiul lui Florin Cioabă pentru a câştiga capital electoral. Asta susţine jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta a declarat la România TV că preşedintele este în căutare de voturi, probabil în beneficiul fiicei sale sau al Elenei Udrea.

21 aug. 2013, 13:20
CTP, despre vizita preşedintelui la familia Cioabă: Băsescu adună voturi la înmormântare VIDEO

Ar trebui să nu mă surprindă. Dacă a murit un rege e normal să vină un preşedinte. Face parte această deplasare din mişcările pe care le-a făcut în ultima vreme de când a activat electoral. În aceeaşi serie, dânsul se duce la înmormântarea regelui romilor pentru a colecta şi de acolo câte voturi s-o putea„, a declarat, la România TV, Cristian Tudor Popescu.

Întrebat pentru ce mai are nevoie preşedintele Traian Băsescu de aceste voturi, jurnalistul a precizat că: „Poate pentru fiica sa, poate pentru doamna Udrea, poate pentru altcineva”.

„Îşi face nişte socoteli, în ce măsură sunt transferabile aceste voturi. Eu îmi amintesc şi o altă poziţie faţă de romi a domnului Băsescu atunci când candida la primărie, în anul 2000, şi când a spus: voi fi primul primar român al Capitalei, cu referire la culoarea mai întunecată a pielii domnilor Crin Halaicu sau Viorel Lis”, a adăugat jurnalistul.

Mai mult, Cristian Tudor Popescu a menţionat că: „Poate fi un candidat la preşedinţie, eventual Elena Udrea, al unei formaţiuni unite de dreapta, are şanse să fie numită aşa ceva”.

„O condiţie principală fără de care nu ai ce căuta într-o bătălie pentru prezidenţiale este să ai o platformă de notorietate, să te cunoască lumea. Dacă nu ai notorietate nu ai ce căuta în alegeri. Elena Udrea măcar are notorietate”, spune jurnalistul.

Traian Băsescu şi-a luat adio de la Florin Cioabă. Şeful statului a stat la căpătâiul lui Florin Cioabă aproximativ 15 minute. La plecare, şeful statului nu a dorit să facă nicio declaraţie, dar nu a ratat momentul să dea mâna cu rudele şi apropiaţii celui autointitulat regele romilor. În prealabil, preşedintele a trimis o coroană de flori la sicriul regelui romilor cu mesajul „Sincere regrete. Preşedintele Traian Băsescu”.