CTP: Prin numirea lui Ungureanu se induce o stare de asediu la nivelul ţării

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră total neinspirată alegerea noului premier al României din rândul serviciilor secrete.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 19:34
CTP: Prin numirea lui Ungureanu se induce o stare de asediu la nivelul ţării

Numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de prim-ministru al României este contestată mai ales în contextul în care acesta este de peste patru ani şeful Serviciului de Informaţii Externe.

Tocmai acest lucru i-l reproşează şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu preşedintelui Traian Băsescu. Într-o declaraţie la Romania TV, acesta şi-a exprimat următorul punct de vedere: „Să pui prim-ministru dintr-o structură militarizată induci o stare de asediu la nivelul ţării. Domnul Băsescu nu s-a preocupat măcar sa fi numit pe cineva cu pregătire economică.

A pus prim-ministru un istoric, aducând în plus simbolică discutabilă, cea cu serviciile secrete. Ce mesaj transmiţi? Că punem serviciile la conducerea ţării în mod direct? Pana acum ele conduceau din umbră? De asemenea, în discursul său preşedintele a pus numirea premierului numai în raport cu instituţiile de afară. Nu se poate să nu te intereseze şi reacţia celor din ţară, a poporului„.