Cu cât taţii sunt mai vârstnici, cu atât miopia copiilor este mai mare. Descopeire interesantă a savanţilor

Oamenii de știință chinezi au descoperit că tații mai vârstnici ridică șansele miopiei înalte la copii.

19 ian. 2018, 20:56
Cu cât taţii sunt mai vârstnici, cu atât miopia copiilor este mai mare. Descopeire interesantă a savanţilor

Oamenii de știință chinezi au descoperit că, un tată cu cât este mai în vârstă, mai mare este posibilitatea ca al său copil să sufere de izbucnirea miopiei înalte din cauza unei mutații genetice, potrivit unui raport publicat vineri în China Daily.

Este prima genă cauzală care a fost dovedită, prin teste complete pe modele animale, pentru a conduce la miopia înaltă, miopie de -06.00 dioptrii, a declarat Jin Zibing, unul dintre cercetătorii principali ai unei echipe de la Universitatea Medicală Wenzhou din provincia Zhejiang, a scris ziarul.

Gena este exprimată în principal în corpul ciliar al ochiului și al retinei neurale, care ar putea oferi o privire cheie în viitorul tratamentului medical și prevenirea miopiei înalte, cauza căreia rămâne neclară, a fost citat Jin ca spunând.

„Prin cercetarea noastră noi am speculat că corpul ciliar și retina neurală sunt probabil locurile de rădăcină unde are loc miopia înaltă, care ar putea ajuta tratamentul viitor pentru a fi direcționat mai precis”, a spus el.

Potrivit ziarului, sâmbăta trecută, Asociația Medicinală Biotehnică Chineză și jurnalul Chinese Medicinal Biotechnology au listat rezultatul echipei de cercetători ca unul dintre primele 10 progrese ale anului trecut în domeniul biotehnologiei medicale în China.