CUM ARATĂ acum interiorul celei mai mari staţii de pe magistrala 5 de metrou. Stadiul lucrărilor la zi la staţia Favorit FOTOGALERIE

Magistrala 5 de metrou, care leagă Drumul Taberei de centrul oraşului, ar urma să fie pusă în funcţiune la jumătatea anului viitor, potrivit ultimelor estimări ale autorităţilor. Între timp, procentul de realizarea a structurii de rezistenţă pe secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, a urcat la 81,65%, lucrările fiind destul de avansate şi la cea mai mare staţie de pe traseul magistralei 5 de metrou, staţia Favorit. 

18 oct. 2016, 06:09

Bucureştenii ar putea circula pe magistrala 5 de metrou începând din a doua parte a anului 2017, potrivit ultimelor date avansate de oficialii Metrorex. 

În prezent, procentul de realizarea a structurii de rezistenţă aferentă proiectului Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, este de 81,65%. 

Lucrările au avansat destul de mult la staţia Favorit, una din cele mai mari staţii de pe traseul magistralei 5 de metrou, după cum urmează:

– devierea reţelelor realizată 96%

– structura staţiei realizată 96%

– săpătura în staţie realizată 100%

– refacerea suprafeţelor realizată 57%, ultimele date disponibile fiind valabile la 12 septembrie 2016.

Staţia de metrou Favorit va avea şase accese

Staţia de metrou Favorit va beneficia de şase accese deşi, iniţial, pentru această staţie fuseseră prevăzute şapte intrări-ieşiri.

Citeşte şi METROU DRUMUL TABEREI. Academia Militară, ultima staţie terminată pe magistrala 5. STADIUL lucrărilor în fiecare staţie

Noile staţii de pe magistrala 5 de metrou vor fi destul de apropiate una de alta, la distaţă medie de circa 700 de metri. Fiind construite de la zero, acestea vor beneficia de toate facilităţile de acces din start, inclusiv lifturi folosite ca pasaje de trecere dintr-o parte în alta.

Aşa va arăta staţia de metrou Favorit, la finalul lucrărilor

Magistrala 5 de metrou, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiței este compusă din 10 stații de metrou și un depou.

Cu ce viteză vor circula trenurile de metrou pe magistrala 5

Noua linie de metrou va realiza pe traseul proiectat o viteză maximă de 80km/h și o viteză comercială de 36km/h prin intermediul materialului rulant de tipul trenuri de metrou greu pentru exploatare urbană subterană (compatibile cu trenurile aflate în circulație pe rețeaua existentă de metrou) – 1250 de călători/tren pentru o circulație la o capacitate de transport de 50.000 călători/h/sens și o frecvență de 90 secunde.

VEZI aici Când se reia traficul normal în Drumul Taberei, în fiecare staţie de pe magistrala 5 de metrou. FOTOGRAFII LA ZI de pe şantier

Magistrala 5 de metrou se va extinde până la staţia Iancului

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a anunţat recent că va demara, până la începutul lunii noiembrie, licitaţia pentru extinderea magistralei 5 de metrou pe secţiunea Eroilor-Iancului, lucrările urmând ca lucrările să fie finalizate cel mai probabil în 2021. 

„Vom demara până la începutul lunii noiembrie procedura de licitaţie pentru proiectare secţiunii a doua a magistralei 5 de metrou. Vorbim de Eroilor – Piaţa Iancului. Această procedură va dura şase luni – nouă luni, apoi licitaţia propriu-zisă. Apoi va veni perioada de proiectare, iar apoi va fi perioada de construcţie de 36 de luni”, a spus Buşe.

Potrivti termenelor înaintate de către ministru, luicrările la al doilea tronson al magistralei 5 ar putea fi finalizate în circa cinci ani. „Este foarte probabil ca în 2021 să avem nu numai magistrala 6, ci şi magistrala 5 extinsă. Lucrările la magistrala 5 extinsă ar putea începe în 2019. Estimăm că doi ani ar dura parta aceasta de licitaţii şi proiectare”, a mai spus ministrul. Detalii, aici.