Cum arată biroul Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei. Ce a găsit acolo în prima zi de mandat VIDEO

Simona Gheorghe, moderatoarea emisiunii "România Exclusiv", de la România TV, a mers în biroul noului primar general al Capitalei, Gabriela Firea, care a povestit, în exclusivitate, ce a găsit în prima zi de mandat.

27 iun. 2016, 06:12
Cum arată biroul Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei. Ce a găsit acolo în prima zi de mandat VIDEO

Clădirea în care funcţionează Primăria Generală a Municipiului Bucureşti are 14 etaje.

E o moştenire cam costisitoare. Costă chiria 280.000 de euro pe lună. Eu mi-aş dori foarte mult ca, în timp cât mai scurt, să ne mutăm la sediul vechii primării. Am face o mare economie. Ce este cel mai grav: de câteva luni de zile, şi nu puţine, nu s-a mai plătit această chirie. Deci avem şi un debit„, a declarat Gabriela Firea, la România TV.

În cel mult trei luni, angajaţii primăriei ar trebui să se mute în casă nouă.

Gabriela Firea a declarat că după ce mai mulţi consilieri generali au fost acuzaţi că au luat şpăgi, pe noua listă de consilieri generali nu se regăseşte niciunul dintre cei care şi-au încheiat mandatul.

Prima zi de mandat a Gabrielei Firea a venit şi cu o promisiune. „Pentru orice decizie importantă, o să mă consult cu mediul univesitar, academic, cu cetăţenii, ca să luăm o decizie mai bună„, a conchis primarul Gabriela Firea.

Aceasta a mai declarat, la România TV, că începând de luni va începe procedura de achiziţie a unui audit, deoarece la şedinţele pe care le-a avut cu directorii din primărie i s-a spus că instituţia ar fi în faliment. „De luni începe o procedură de achiziţie a unui audit de resurse umane care va începe în perioada următoare, de asemenea, un audit financiar, un audit pe tot ce înseamnă contractări pe achiziiţii, să avem şi noi o radiografie foarte clară, o imagine corectă a felului în care eu preiau acest mandat„, a spus Gabriela Firea.

Ea a precizat că la şedinţele pe care le-a avut cu directorii din primărie i s-a spus că instituţia ar fi în faliment. „Primăria Capitalei este cel mai mare angajator dintre instituţiile de administraţie publică ţară, pentru că sunt angajaţi atât în aparatul primarului general, în structura primăriei, dar sunt şi instituţii în subordinea Primăriei Generale a Capitalei sau în coordonarea Primăriei Generale a Capitalei„, a adăugat Firea.

Primarul general al Capitalei a mai spus că ar fi vorba atât de un faliment moral, cât şi de un faliment financiar. „Suntem în faliment din două perspective: un faliment moral, pentru că oamenii nu prea mai au încredere în cei care lucrează în administraţie, în birocraţi, în funcţionari, din păcate unele motive chiar le sunt imputabile, altele sunt pur şi simplu din cauză că lucrurile au mers prost în Capitală şi falimentul financiar, pentru că, orice întreb, mi se spune: «A, păi nu sunt bani»”, a adăugat aceasta.

Gabriela Firea a arătat că îşi va lua cei mai buni consilieri în domeniul juridic, pentru că îi este teamă că ar putea să semneze contracte care nu ar fi corecte.

CITEŞTE ŞI: Gabriela Firea: Şantierele din Capitală trebuie să se finalizeze. Voi propune rectificare bugetară