Cum arată FEMEIA de 2500 de ani. Chipul PREISTORIC al prinţesei a fost făcut public pentru prima dată FOTO

Un expert eleveţian în taxidermie a reuşit să recreeeze prima replica a unui chip preistoric aparţinând unei prinţese siberiene tatuate a cărei mumie a fost conservată timp de 2.500 de ani în gheaţa din Siberia.

29 ian. 2015, 17:42

Mumia, cunoscută sub numele de prinţesa Ukok, a fost găsită de arheologi în 1993. Femeia avea corpul decorat cu tatuaje care reprezentau arta preistorică, iar trupul, în afară de cap şi gât era perfect conservat. Mai mult, în mormântul ei au fost găsite numeroase obiecte vestimentare, alături de o trusă de machiaj şi de cannabis, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Descoperire FASCINANTĂ. Un călugăr BUDIST a stat NEMIŞCAT într-o poziţie de MEDITAŢIE timp de 200 de ANI FOTO

Recent, Chipul ei a fost dezvăluit în premiera mondială datorită cunoscutului taxidermis elveţian Marcel Nyffenegger. Cercetatorul este expert în recrearea chipurilor oamenilor preistorici. Folosind un model 3D al craniului mumiei, cercetatorul a avut nevoie de o luna de cercetari pentru a recrea muschii faciali, straturile de tesuturi faciale, structura pielii, ochii si expresia printesei Ukok. Ulterior, modelul din plastilina a fost acoperit cu silicon si un amestec de cauciuc si rasina, inainte de adaugarea detaliilor finale – genele si sprancenele. De asemenea, au fost folosite o sută de mii de fire de par.

Arheologii au mai descoperit că femeia a murit în jurul vârstei de 25 de ani. Prinţesa a fost îngropată alături de sase cai, cu tot cu şei si căpestre, alături de bucăţi de carne de oaie şi de cal.