Cum cureţi corect tocătorul din lemn. Trebuie să ştii aceste TRUCURI de la bunica

Tocătorul este unul dintre instrumentele din bucătărie care se pot umple de bacterii ușor și trebuie să știi să-l cureți corect. După buretele de bucătărie, tocătorul poate deveni în timp un pericol pentru sănătatea ta, chit că este din lemn sau din plastic.

25 nov. 2014, 15:32
Cum cureţi corect tocătorul din lemn. Trebuie să ştii aceste TRUCURI de la bunica

Clătește-l după fiecare folosire

Imediat cum îl folosești trebuie să-l clătești cu apă curată, apoi să-l lași să se usuce într-un loc aerisit. Nu îl spăla în mașina de vase, pentru că se poate contamina și apa cu care speli celelalte vase cu bacteriile de pe lemn. Dacă îl clătești imediat după folosire, atunci se curăță de o mare parte de bacterii.

Îndepărtează petele cu sare sau bicarbonat de sodiu

După un timp de folosire, tocătorul de lemn își pierde culoarea frumoasă de la început și se pătează. Poți scoate petele frecându-le cu o lavetă curată pe care o umezești ușor și apoi o bagi în sare sare cu partea cu care vei curăța tocătorul. Același lucru îl poți face și cu bicarbonatul de sodiu.

Dezinfectează și scoate mirosul cu oțet alb

Oțetul poate fi un bun dezinfectant și în același timp îndepărtează mirosurile neplăcute din tocătorul de lemn. Toarnă un pic de oțet alb într-un pulverizator și pulverizează fundul. Lasă-l să stea cu oțetul pe el timp de jumătate de oră, apoi îl poți clăti cu apă rece, curată. Fă acest lucru mai ales când tai carne crudă.

Cum cureți corect un tocător de plastic

Și în cazul unui fund de plastic este nevoie să îl speli după fiecare folosire, însă din fericire ai mai puține șanse să rămână bacterii pe el după o spălare. Acest lucru se întâmplă mai degrabă cu un tocător mai vechi, cu tăieturi adânci în el, însă pe acesta îl poți dezinfecta cu spirt, oțet alb sau pur și simplu poți lua altul nou.

Mai poți folosi zeama de lămâie ca să-l dezinfectezi și să îndepărtezi mirosurile neplăcute și îl poți readuce la culoarea inițială cu bicarbonat de sodiu. Procedează la fel ca în cazul unui tocător de lemn.

Citeşte mai mult pe avantaje.ro