Cum fură negustorii din pieţe în Săptămâna Mare

Un control OPC în pieţele din Capitală a descoeprit o serie de nereguli la comercianţii din pieţe, înainte de Paşte: brânzeturi expirate, vin nobil la pet şi cârnaţi tradiţionali proveniţi de fapt din fabrici de mezeluri. După controlul OPC, mulţi vânzători au primit amenzi, iar produsele au fost confiscate.

17 apr. 2014, 13:57
Cum fură negustorii din pieţe în Săptămâna Mare

Aşa-zişii producători de alimente tradiţionale nu se dau în lături de la nimic ca să facă bani înainte de Paşte. Un comerciant nu se dădea în lături să vândă brânză mucegăită. Alţii cumpărau produse de la diverse societăţi comerciale, le dădeau jos etichetele şi apoi le vindeau ca produse tradiţionale

Condiţiile de igienă erau deplorabile în multe cazuri, cu bucăţi de brânză murdare şi cu fire de păr prin ele. Alţii vindeau „vin nobil”, dar în recipiente de plastic.

În urma controalelor a plouat cu amenzi. „În funcţie de ceea ce constatăm, amenzile pot varia de la 2.000 la 20.000 de lei, iar pe practici comerciale de la 5.000 la 50.000 de lei. Le recomand cumpărătorilor să se informeze foarte bine când achiziţionează un produs: să citească foarte bine eticheta, să vadă condiţiile de depozitare, durabilitatea, când expiră produsul”, a declarat Marius Dunca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Totuşi, cum controalele sunt rare, mulţi români au fost cu siguranţă păcăliţi.