Cum înregistrezi convorbirile telefonice pe telefonul tău

Deşi în urmă cu câţiva ani era mult mai uşor să înregistrezi o conversaţie telefonică, acum a devenit mult mai complicat să înregistrezi apeluri telefonice pe Android.

26 nov. 2015, 15:05
Cum înregistrezi convorbirile telefonice pe telefonul tău

ăsând la o parte motivele pentru care v-aţi dori să înregistraţi apeluri telefonice cu diverse persoane, merită să aveţi în vedere un singur aspect, este vorba de partea legală a problemei. Dacă ar fi să ne luăm după Wikipedia, în România situaţia este mult mai simplă decât în alte ţări, în conformitate cu Legea Telecomunicaţiilor din Codul Penal nr.676/2001. Orice participant la o conversaţie are dreptul explicit de a înregistra acea conversaţie. Problema apare în momentul în care vreţi să folosiţi acele înregistrări. Dacă vrei să înregistrezi apeluri telefonice pe Android pentru o arhivă personală, nu este nici un fel de problemă. Dacă vrei să foloseşti respective înregistrări într-un proces, instanţa, într-un mod mai mult sau mai puţin arbitrar, poate să accepte sau să refuze introducerea lor ca dovezi. 

În urmă cu câţiva ani, orice telefon telefon mobil Nokia, Sagem, Siemens şi nu nu numai îţi permitea să înregistrezi apeluri telefonice direct din meniul telefonului. Situaţia s-a schimbat radical în momentul în care legislaţia din diverse ţări de pe mapamond a devenit foarte sensibilă când vine vorba de această funcţie