Cum îţi dezgheţi cel mai RAPID maşina. Trucuri pentru şoferi când vremea este geroasă

O problemă des întâlnită pe vreme de iarnă este îngheţarea şi aburirea geamurilor de la maşină. În general, asta înseamnă timp pierdut, frig şi în general o stare de nervozitate. Iată câteva sfaturi care va pot ajută în găsirea soluţiei optime pentru dezgheţarea geamurilor de la maşină, în timp util.

07 ian. 2017, 07:02
Cum îţi dezgheţi cel mai RAPID maşina. Trucuri pentru şoferi când vremea este geroasă

Porneşte căldura şi ieşi din maşină cât timp se încălzeşte. Este mult mai eficient. Deschide puţin şi geamul la şofer, pentru că aerul să fie proaspăt când te urci în maşină.

Poţi încerca un lichid special pentru parbriz îngheţat. Însă NU utiliza niciodată apă fiartă! Rişti să îţi cumperi alt parbriz.

Dacă ai cum, poţi lasă deschis uşor un geam pe timpul nopţii. Astfel, nu vor mai îngheţa. Riscul este, însă, că la pornirea maşinii să ai necazuri cu geamurile aburite.

În ceea ce priveşte dezaburirea geamurilor, poţi încerca două variante: fie încălzeşti geamul, fie reduci umiditatea din interiorul maşinii. Pentru a încălzi geamul, foloseşte-te de dispozitivul de încălzire a maşinii la treaptă maximă şi să ai grijă că ventilaţia să fie setată pe modul dezaburire, mai eficientă deoarece direcţionează fluxul de aer către parpriz şi geamurile laterale.

În perioada următoare, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade. Detalii despre starea vremii, aici. 

Sursa: Ziarul Financiar