COD GALBEN DE GER, în toată România. Până la ce minime scade temperatura

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, noi atenţionări de tip COD GALBEN, unul vizând scăderea temperaturilor până la minus 25 de grade Celsius pe timpul nopţii (ger), al doilea vizând intensificări de vânt şi zăpadă troienită. 

07 ian. 2017, 07:57

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare meteorologică COD GALBEN DE GER valabilă în zilele de 7, 8 şi 9 ianuarie 2017: în intervalul menţionat, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Notă: Vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare.

Tot sâmbătă, ANM a mai emis o atenţionare COD GALBEN DE VÂNT valabilă de pe 7 ianuarie ora 10 până pe 8 ianuarie ora 22, interval în care vor avea loc intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită. 

În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h şi, pe arii restrânse, 70…75 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

În special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (07/08 ianuarie) şi pe parcursul zilei de duminică (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Notă: Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului.

În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


loading...