Cum îţi strici maşina fără să ştii. Greşeli pe care le faci frecvent şi pe care ar trebui să le eviţi

Din comoditate, ori dimpotrivă, din prea multă grabă, fiecare dintre noi a comis măcar o dată o greşeală atunci când s-a aflat la volan.

27 mart. 2017, 17:27
Cum îţi strici maşina fără să ştii. Greşeli pe care le faci frecvent şi pe care ar trebui să le eviţi

Cea mai mare greșeală pe care o putem face este, fără îndoială, să nu acordăm toată atenția necesară condusului efectiv. Trebuie să conștientizăm că atunci când ne aflăm în trafic nu este momentul potrivit pentru a vorbi la telefon, pentru a răspunde la mesaje sau pentru a verifica ultimele notificări primite pe telefon. Prin toate aceste activități care ne distrag atenția ne vom pune în pericol atât pe noi, cât și pe ceilalți participanți la trafic. De asemenea, chiar și o atenție prea mare îndreptată doar spre semnele de circulație sau doar spre gropile din șosea ne poate face să nu mai fim concentrați pe drumul efectiv pe care îl avem de parcurs, este una dintre avertizările publicate de playtech.ro.

Totodată, presiunea pneurilor ar trebui verificată în mod regulat, acest lucru ajutând atât la înregistrarea unui consum mai bun, cât mai ales la capitolul siguranță. O altă greșeală întâlnită frecvent la mulți dintre șoferi este aceea că majoritatea nu știu cu ce tip de combustibil funcționează mașina pe care o conduc. Este drept că unele automobile cer un carburant premium pentru performanțe mai bune, însă majoritatea nu au nevoie decât de un combustibil normal.

În cazul în care circulăm pe o șosea udă, cuvântul “grabă” trebuie uitat pur și simplu. O șosea udă va face ca aderența să nu mai fie la același nivel ca în cazul unei șosele uscate, așa că trebuie să conducem mai prudent pentru a evita accidentele.

Un stil de condus prudent ne va lipsi de multe surprize neplăcute. În cazul în care te regăsești printre cei care folosesc în mod agresiv pedalele sau care schimbă direcția de mers de la o clipă la alta, trebuie să știi că acestea sunt unele dintre cele mai mari greșeli pe care nu ai voie să le faci la volan.

O problemă cu care se confruntă mulți dintre șoferii mai fără experiență, dar nu numai, este parcarea laterală. Este inevitabil să nu fim obligați să parcăm mașina pe parcursul unei zile, așa că ar trebui să facem tot ce ține de noi pentru a ne familiariza cât mai tare cu acest proces. Așadar, este important să practicăm cât mai multe parcări laterale înainte de la drum cu un automobil nou.