Cum s-a produs TRAGEDIA în care a murit fostul canotor Iulian Arba. Tânărul avea planuri de nuntă

Fostul canotor, component al loturilor României, Iulian Arba, a murit electrocutat, la doar 26 de ani. Rudele tânărului sportiv nu își pot explica cum s-a putut produce o asemenea nenorocire.

20 sept. 2015, 18:03

Vasile Arba, unchiul sportivului Iulian Arba a explicat s-a întâmplat tragedia.

În jurul orei 17.30-18.00 m-am dus până acasă și am parcat mașina la poartă. Am văzut o doamnă că alerga și era agitată, stresată. Am parcat mașina și am venit să văd ce s-a întâmplat. În timpul acela, la prima casă a mers să dea telefon după salvare la 112. Eu când am auzit că strigă: vai l-a curentat pe Iulian. El fiind nepotul meu, mi-am dat seama că nu e altul Iulian.

Am alergat repede la pod acolo. Mai întâi i-am căutat pulsul, mai avea ceva da foarte slab. Am mai sunat la 112. Am vrut să îl apăs pe piept. Am văzut că e albastru tot. Între timp a venit un băiat și îl apăsa pe piept, îl resucita. Și el a vomitat și a ieșit din colțul gurii sânge.

Era singur la pescuit. Având bățul ăla telescopic de vreo șase metri, când o tras o fi uitat de firele de sus. Îmi vine să plâng. Nu a ținut la familia lui cât a ținut la mine. Așa de bine mă înțelegeam cu el, de parcă era copilul meu. Părinții lui l-au înțeles, dar parcă eu eram tatăl lui. Orice mă întreba, așa de mult ținea la mine. Am încercat de toate, dar șocul era foarte mare„, a povestit unchiul sportivului, potrivit actualmm.ro.

Anul acesta, Iulian Arba avea planuri de nuntă. „Mi-a spus că avea de gând să se însoare, să fie la casa lui să își facă o familie. O fost un băiat minunat și muncitor„, a mai spus unchiul băiatului.

Iulian Arba, 26 de ani, a murit, sâmbătă, în zona comunei maramureşene Vadu Izei, în timpul unei partide de pescuit, când s-a electrocutat după ce a atins firele de înaltă tensiune cu undiţa. Iulian Arba a făcut canotaj de performanţă până la 23 de ani, fiind component al loturilor României, după care s-a retras acasă, în Maramureş, unde împreună cu familia au deschis o afacere.

Mama tânărului, Rodica Arba, a fost componentă a lotului olimpic de canotaj al României, cucerind numeroase medalii, între care şi trei olimpice – două de aur la JO din 1984 şi 1988, respectiv una de argint în 1988.

CITEŞTE ŞI: Un tânăr a scăpat cu viaţă după ce s-a curentat în timp ce încerca să repare un transformator