Cum să îţi prelungeşti viaţa bateriei de laptop sau de smartphone

Una dintre cele mai dese întrebări pe care o au utilizatorii de telefoane mobile pe internet este modul de funcționare a unei baterii de smartphone, tabletă sau laptop. Trebuie să o încărcați la 100%? Trebuie să o lăsați să se descarce la maximum? O formatați la prima utilizare? Încercăm să răspundem la câteva întrebări de acest tip.

18 iul. 2014, 10:06
Cum să îţi prelungeşti viaţa bateriei de laptop sau de smartphone

E o baterie litiu-ion, deci nu are o memorie

În timpul telefoanelor feature și a bateriilor mai vechi, exista efectul memoriei. Ce însemna acesta? E un principiu care se aplică bateriilor Nichel-Cadmiu, nu și bateriilor litiu-ion care sunt folosite astăzi. Pe vremea bateriilor Ni-Cd, dacă încărcați telefonul înainte de a fi descărcat complet, bateria își pierdea capacitatea de a se încărca la maximum data viitoare, pentru că-și amintește capacitatea mai mică de încărcare și o privește ca normă.

Află şi Cum îţi încarci mai repede bateria smartphone-ului

Așadar, o baterie Ni-Cd trebuie descărcată la maximum. Pentru bateriile litiu-ion, aceasta nu mai este norma, ci chiar trebuie încărcate înainte de a se descărca în totalitate. De exemplu, Apple recomandă să încărcați bateria în momentul când primiți alerta de baterie descărcată (20%). Bateria litiu-ion nu are un efect al memoriei și puteți să o încărcați de câte ori vreți, la orice capacitate doriți.

Mai multe detalii despre acest subiect pe Playtech.ro.