Cum să te laşi de fumat în 14 paşi

Fumatul este povara la care se inhama tot mai multi oameni in cautarea unui respiro efemer. Unii dintre ei au fost atat de afectati de acest viciu, incat au colapsat definitiv. In fapt, aceasta epidemie nociva se claseaza pe locul secund intr-un top al cauzelor generatoare de moarte, la mica distanta de bolile cardiovasculare.

16 dec. 2016, 21:34
Cum să te laşi de fumat în 14 paşi

Studiile arata ca mai mult de jumatate dintre romanii care vor sa se lase de acest viciu, nu reusesc, iar explicatia specialistilor de la Asociatia Romana de Hipnoza este ca oamenii cred, in mod eronat, ca problema lor este fumatul cand, de fapt, cauza este una mai adanca.

„Fumatul este efectul, niciodata cauza. Multi fumeaza pentru ca sunt nervosi, stresati, altii pentru ca se simt singuri. Unii fumeaza de bucurie iar altii de plictiseala. Fiecare are motivele sale. Exista o tehnica pe care o aplicam deja de foarte multi ani si care si-a dovedit in nenumarate cazuri eficienta. Aceasta presupune identificarea prin metode hipnotice pe care oricine le poate invata, a cauzei profunde, personale, emotionale si, de cele mai multe ori, ascunsa mintii fumatorului. Odata descoperita cauza, ajutam apoi sa se produca descarcarea emotionala, iar nevoia fumatorului se va diminua semnificativ. Totusi, chiar daca nevoia dispare sau se reduce foarte mult, este foarte important ca acea persoana sa-si mentina vie dorinta de a nu se apuca din nou de fumat. Ca acest lucru sa se produca efectiv, fostul fumator poate urma 14 pasi care-i va intipari in subconstient avantajele vietii de nefumator si-l va mentine pe noul drum”, declara Angela Nutu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

Cei 14 pasi sunt:

Ia inghitituri de apa rece si mese scurte

Dupa ce se lasa de fumat, multi aleg sa bea apa cu paiul, gest care-i ajuta sa inlocuiasca ticul unui fumator. In acelasi timp, se recomanda servirea meselor scurte, slabe si sanatoase, pentru a nu lua in greutate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO